Hirdetés

Közel ötven éve ünneplik a nárciszvirágzást Szentegyházán

Fúvószenekar, népdalénekesek sokasága és néptáncegyüttesek fogadták a 47. Szentegyházi Nárciszfesztivál érdeklődőit vasárnap. A rendezvényre több százan gyűltek össze. Buborékfújásból, kürtőskalácsból és lovaglásból sem volt hiány.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 1 perc
Közel ötven éve ünneplik a nárciszvirágzást Szentegyházán
Túrával is készültek a kíváncsiskodóknak Fotó: Hodgyai István

Idén immár negyvenhetedik alkalommal szervezték meg a Szentegyházán hagyománynak számító nárciszfesztivált  a város határában, az ünnepség nevét viselő színpad környékén. A fesztiválon több helyi együttes: a Hüpürcsös Néptáncegyüttes, a Spontánc Néptánccsoport, a Szentegyházi Hagyományőrző Huszáregyesület és a fúvószenekar is fellépett, de vendégelőadókból sem volt hiány. Fellépett a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, és érkeztek táncos lábú és dalos ajkú előadók többek között Marosfőről, Gyergyóújfaluból és Csíkszentdomokosról is.

Hodgyai István

A fesztivál utolsó programjaként, a szervezők vezetésével gyalogtúra indult a közeli nárciszmezőre, ahol a kíváncsiskodók megtekinthették a csillagos nárcisz élőhelyét.

Hodgyai István

Ugyancsak vasárnap tartották a Nárciszfesztivált Oroszhegyen. A nyúládi fesztiváltéren a helyi Urusos Néptánccsoport mellett a székelyszentkirályi Gyöngyszem Néptánccsoport és Pittyes2es és Gyufa nyújtott szórakozást az egybegyűlteknek.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!