Hirdetés

Költözhetnek a roma családok

Öt családnak már lesz, ahol laknia a csíksomlyói tűzkárosultak közül. A hétvégén a tereprendezést követően elhelyezték a konténereket. Most a családokon a sor, hogy berendezzék, otthonná alakítsák azokat. További három konténer átalakítása folyamatban van – tudtuk meg Sógor Enikőtől, Csíkszereda szociális ügyekért felelős alpolgármesterétől.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Költözhetnek a roma családok
Közművesítenek is az informális településen. Kunyhó helyett konténer | Fotó: László F. Csaba Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a Máltai Szeretetszolgálat másfél éve próbál az ideiglenes szálláshelyükön, az Erőss Zsolt Arénában elő családok számára otthont teremteni. Úgy tűnik, öt család sorsa rendeződik.
– Öt konténert helyeztek el a csíksomlyói területen, ezeket a kiválasztott családok átvették, így elkezdődött az illemhelyek beszerelése, közművekre való rácsatlakozása. További három konténer átalakítása folyamatban van, de remélhetőleg egy héten belül elkészülnek. Amint találunk vontatót, azokat is kiszállítják a telepre. Még lépcső is kell mindegyikhez, amit minden lakáshoz a kertészet gyárt majd méretre. Ugyanakkor kályhákat, bojlereket kell vásárolni, illetve bútorokat beszerezni – mondta Sógor. Hozzátette: a bojlereket és a kályhákat adományokból vásárolják, míg a szanitereket és a szereléshez szükséges anyagokat a családoknak kell beszerezniük.

László F. Csaba

– A bútorokra kérést írattam a Caritashoz és Benignitashoz, mert van, aki tud önerőből vásárolni, van, aki nem. Egy-két felajánlás is érkezett, a régi Napocska napközitől például 120 szekrényágyat kaptunk. Az önkormányzat közpénzből nem ruházhat be olyan ingatlanba, amiről nem tudja igazolni, hogy a tulajdona, így semmit sem vásárolhatunk ezekbe a konténerlakásokba – jegyezte meg az alpolgármester.

László F. Csaba

 

Kövessen a Facebookon!