Hirdetés

Kisajátítási eljárás elindításáról döntött a székelyudvarhelyi testület

Többek között két orvosi asszisztens alkalmazásáról, egy kisajátítási eljárás elindításáról és az elektromos hálózat bővítéséről döntöttek hétfőn, soron kívüli testületi ülésen Székelyudvarhelyen. A polgármester és az önkormányzat közötti konfliktus most sem maradt el, a költségvetés elfogadása ellenben igen.

Pál Emil
Kisajátítási eljárás elindításáról döntött a székelyudvarhelyi testület
Gálfi szerint nem végzik rendesen feladataikat a képviselők Fotó: Hodgyai István

Heves szóváltást eredményezett a soron kívüli testületi ülésen, hogy a polgármester szerint egyes önkormányzati képviselők nem teljesítik a feladatkörüket: többször hiányoznak a rendes havi és a soron kívüli ülésekről, ami miatt nem vesznek szervesen részt a döntéshozatalban.


Hirdetés

Gálfi Árpád azt is nehezményezte, hogy az elmaradásoknak látható hátrányai vannak, ugyanis a közösségi médiában az a hír terjed, hogy az önkormányzat és a városháza nem végzi rendesen a dolgát, holott Gálfi szerint az utóbbi elvégzi a ráháruló feladatokat.

A polgármester megjegyzéseit követően Berde Zoltán felszólalása indította el az ülést. Mint az RMDSZ frakcióvezetője kijelentette, hogy a polgármester állításai vádaskodóak, a városnak pedig nem cirkuszra, hanem haladásra van szüksége.

Az ülés ezt követően gyorsan lezajlott, elfogadták két tisztség létrehozását egészségügyi alkalmazottak részére, akiket a Ficánka Napközi Otthontól a városháza alkalmazásába vesznek át. Az alkalmazottak bérezését az Egészségügyi Minisztérium fogja finanszírozni. Következőként jóváhagyták azt a határozattervezet‑módosítást, amely a helyi csatorna- és vízhálózat-bővítésre vonatkozik.

Az Országos Helyreállítási Alaphoz benyújtott projekt dokumentációjához a környezetvédelmi minisztérium kért pontosítást. Ugyanakkor egy kisajátítási eljárás elkezdéséhez szükséges jogi szolgáltatás igénybevételéről is döntöttek, ami jelenleg a hivatal apparátusából nem áll rendelkezésre. Az eljárás az Ugron Gábor utca modernizálásának elkezdéséhez szükséges. Végül elfogadták a Csalóka utcában tervezett villanyhálózat‑bővítés mutatóit és annak részfinanszírozását, valamint jóváhagyták a Tompa László Általános Iskola kérelmét is, amelyben azt kérték, hogy az iskolaépület felújítása idejére négy osztály az UCECOM épületének második emeletére költözhessen.

Bár a 2024‑es évi költségvetés elfogadása is a hétfői ülésre volt kitűzve, mivel a szakbizottság szűrőjén nem ment át, a tervezetet nem terjesztették elő.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!