Kezdődnek az Udvarhely Napok

Zorán nagykoncertjével kezdődik szerda este az Udvarhely Napok rendezvénysorozata, a városi sportcsarnokban. A városnapi forgatag hétfőig kínál programokat és kikapcsolódási lehetőséget a helyi közösségnek és a városba látogató érdeklődőknek.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kezdődnek az Udvarhely Napok
Tavalyi taps. Változatos programkínálatot ígérnek idén is a szervezők Fotó: Hodgyai István

A szervezők tájékoztatása szerint idén az Udvarhely Napok hat napján összesen öt helyszínen, különböző stílusú koncertekkel, kiállítással, illetve kiegészítő programokkal várják a közönséget. A június 21–26. között megrendezett rendezvénysorozatot a polgármesteri hivatal és a helyi kulturális intézmények közösen szervezték meg. A rendezvény partnere a Művelődési Ház, a Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely, a Haáz Rezső Múzeum, a Városi Könyvtár és a Székelyföldi Filharmónia – mindegyik intézmény jelentősen hozzátett a városnapok sokszínűségéhez a szervezők szerint. Idén

a zenekedvelők a könnyűzene, a népzene, a rock, a klasszikus, valamint a dzsesszmuzsika élvonalából kapnak ízelítőt.

A szervezők olyan fellépőket hívtak meg, hogy valamennyi korosztály és zenei ízlésű érdeklődő megtalálja a számítását. A szervezők hangsúlyozták a városnapok közösségépítő jellegét: a rendezvény keretében szerdától kezdve esténként ismerkedésre, kikapcsolódásra alkalmas koncerteket tartanak a sportcsarnokban, a sétatéren, a minifocipályán és a városháza udvarán.

A minifocipályán pénteken

olyan együttesek lépnek fel, mint a Hooligans, a Transylvanium, szombaton a Margaret Island, vasárnap a Swing ‎à la Django és Koszika.

A sétatéren csütörtök este a Parno Graszt ad koncertet, pénteken a Budapest Bár, szombaton pedig a Lóci Játszik, majd a Friday Rehab lép színpadra. A klasszikus zene kedvelőit elsősorban a városháza udvarán várják, ahol csütörtökön a Somogyi Quartet, pénteken a Rieger Rhodes Quartet zenél, szombaton pedig a Corpus Harsona Quartet hallható 18 órától. Kiegészítő programként második alkalommal is megtekinthető lesz a március 15-én színpadra vitt Forradalom.ma című előadás, amely a Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely és a Vox Gimiensis közös produkciója, Tóth Árpád rendezésében. A Játék évéhez kapcsolódva, június 22-én megnyitják a Kádár (játék) katonái. Játék és hatalom című kiállítást a Haáz Rezső Múzeumban. A gyerekeknek többek között lehetőségük lesz szabadtéri játékokkal, illetve Kardos-Horváth János gyermekműsorával és gyermekkoncertjével elütni az időt. Ugyancsak ezen a héten,

szombaton szervezik meg a Múzeumok Éjszakáját.

A város kulturális intézményei mellett az egyesületek, civil szervezetek és más intézmények szintén kiveszik a részüket a városnapokból. A párhuzamos események sorát erősíti többek között a művészi alkotásokat bemutató KorTárs sátor, a KÖZ. mesekuckója, a Városi Kórház Egészségpontja vagy a Harghita Business Center és a Mathias Corvinus Collegium diákoknak szóló programkínálata.

Az Udvarhely Napok június 26-án, hétfőn dísztanácsüléssel és a Pro Urbe díjak átadásával ér véget. Az eseményen díjazzák azokat a polgárokat, akik kiemelten hasznos és értékes munkát végeznek vagy végeztek korábban a város és a közösség javára.

Az Udvarhely Napok részletes programja az udvarhely.ro oldalon vagy az esemény Facebook-oldalán böngészhető.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!