Hirdetés

Két Hargita megyei és több székelyföldi hely is versenybe száll az Év úti célja című megmérettetésen

Az Év úti célja című megmérettetésen, mely a belföldi turizmus egyik legfontosabb versenye, idén két Hargita megyei és több székelyföldi úti cél is versenybe száll.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Két Hargita megyei és több székelyföldi hely is versenybe száll az Év úti célja című megmérettetésen
Fotó: Kelemen Dóra

Javában zajlik az Év úti célja (Destinația Anului) verseny idei, harmadik kiadása. Az Év úti célja a belföldi turizmus egyik legfontosabb versenye, célja a romániai turisztikai helyszínek népszerűsítése. Összesen kilenc kategóriában lehet szavazni: természeti kincsek, inspiráló városok, kulturális és oktatási látnivalók, történelem és hagyományok földje, vidámparkok és kalandparkok, turisztikai üdülőhelyek, gasztronómiai célpont, boutique és üdülőhelyek.

Idén több székelyföldi úti cél is megtalálható a nevezettek között.

Természeti kincsek kategóriában Tusnádfürdő, gasztronómiai desztinációk kategóriában a bélbori Helyi Gasztronómiai Pont. Boutique kategóriában az olaszteleki Dániel Kastélyszálló, és üdülőhelyként szavazásra bocsátották a sepsiszentgyörgyi Green Village Resortot. 

A versenyben a beküldött szavazatok száma dönt majd, a www.destinatiaanului.ro honlapon lehet a jelölteket megtekinteni és voksolni. A tavalyi évben közel kétszázezer látogatója volt a honlapnak, és százezer szavazatot adtak le. A szavazás április 7-ig tart a weboldalon.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!