Hirdetés

Kazahsztánból és Brazíliából igazolt a Vasas

Egy 21 éves kazahsztáni kapus, és egy dél-amerikai 22 éves támadó középpályás igazolásával erősített a tavaszi idényre a székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgócsapata. Hamarosan újabb brazil játékos csatlakozik a klubhoz.

Létai Tibor
Kazahsztánból és Brazíliából igazolt a Vasas
Fotó: Szász Csaba

Szeretnék magukat idegenben is kipróbálni, részben az anyagiak, illetve a kalandvágy miatt is világot látni – jobbára ezek az okok, amelyek miatt távoli világok játékosai bevállalják, hogy egy kevésbé jelentős ország, még kevésbé jelentős városának labdarúgóklubjához igazoljanak. Legalábbis így látja László Béla, a Vasas Femina klubelnöke.

A udvarhelyi klubnál már megfordultak játékosok a szomszédos országokból, más kontinensekről most először igazol tehetségeket a Vasas.

A Kazahsztánból érkező 21 éves Aruzhan Orazbekova 12 éves korában kezdte a labdarúgást, eddig szülőhazája bajnokságaiban védett. Rendkívül agilis kapus, remek a magas labdák védésében, erőssége a kiváló lábtechnika, főleg hosszú labdák átadásánál.

A 22 éves dél-amerikai Maria Luiza Ferreira de Macedo, avagy becenevén Malu 15 éves kora óta focizik, három évet szülőhazája klubjainál töltött, két évet játszott az Egyesült Államokban, a legutóbbi idényt pedig az izlandi Sindri csapatánál töltötte, onnan igazolt a Vasashoz. Technikás és kreatív játékos, a játékirányítói feladatok ellátásánál számítanak rá leginkább.

Ana Maria Vlădulescu távozása óta csak küszködünk a 10-es poszt betöltésével, a szezon végéig szól a szerződésük, ha sikerül beilleszkedniük, ha megtalálják a helyüket, lehet szó a folytatásról

– közölte László Béla.

A klubelnök elmondta, hamarosan egy újabb brazil játékos érkezik Székelyudvarhelyre, egy belső védővel szeretnék erősíteni a keretet.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!