Hirdetés

Kalandos gyermeknap az egész családnak

Június 1-jén a gyermeknappal egybekötve megnyitotta kapuit a Kalonda Escape turisztikai és élményközpont, a Lófő Lovasudvar tanya területén. Ezentúl nemcsak a lovak szerelmeseit várják, hanem az egész család számára kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Kalondán.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 1 perc
Kalandos gyermeknap az egész családnak
Élménydús programok. Kalandok Fotó: Hadnagy Éva

Gyermekzsivaj és a szokásosnál is nagyobb nyüzsgés fogadta a Kalondára kilátogatókat június 1-jén, ahol különleges gyermeknappal készültek. Különböző nehézségű akadálypályák, íjászat, kézműves-foglalkozások, lombház, lovaglás, szekerezés és számos izgalmas program várt kicsiket és nagyokat egyaránt. Érdeklődőből nem is volt hiány, hosszú sorok kígyóztak a különböző tevékenységek helyszíne előtt, mindenki izgatottan várta, hogy kipróbálhassa magát az adott tevékenységben. A legnagyobb tömeg mégis a kalandpark bejárata előtt volt, ahol akár egy órán át is sorban álltak a gyerekek, hogy kipróbálhassák az új akadály- és tiroli pályákat. Három különböző színnel és nehézségi fokkal ellátott pálya várta a vendégeket. Tófalvi Attila, a Kalonda Escape üzemeltetője elmondta, az új turisztikai és élményközponttal a helyiek mellett a turistáknak is kikapcsolódási lehetőséget, élményeket kívánnak biztosítani.

Aki ide ellátogat, az biztos nem fog unatkozni. Célunk egy olyan hely kialakítása, ahol egyaránt jól érezheti magát a család minden tagja – fogalmazott Tófalvi Attila.

Mint mondta, az akadálypályák használatához legalább négyéves kell legyen a gyermek, és 125 cm magas, hiszen másképp nem tudja becsatolni a biztosítókötelet. Felső korhatár azonban nincs. A pályákat kb. 38-40 perc alatt lehet bejárni. Lelkes vállalkozókból nem is volt hiány. Másztak, kapaszkodtak, egyensúlyoztak és suhantak a levegőben. A különböző foglalkozások mellett a délutáni órákban ügyességi lovasversennyel is szórakoztatták a látogatókat.

Hadnagy Éva

A háziak, vagyis a LóFő Lovasudvar mellett további három lovarda ifjú tehetségei bizonyíthatták rátermettségüket, azt, hogy mennyire tudnak összhangban dolgozni lovaikkal és teljesíteni a különböző akadályokat.

Ez a verseny főként a gyermekek és a magunk szórakoztatását célozza, azt, hogy az itt jelen lévőkkel még inkább megszerettessük a lovakat – fogalmazott

Demény Elemér, a Lófő Lovasudvar tulajdonosa.

Hadnagy Éva



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!