Jövőre növelhetik a sportpályázatok keretösszegét

Összesen 59 000 lejre pályázott sikeresen a megyei önkormányzatnál a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület. A különböző szintű és korosztályú bajnokságok lebonyolítása és díjazása mellett jelentős összeget költenek egy 65 tagú Heves megyei sportküldöttség júliusi fogadására.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jövőre növelhetik a sportpályázatok keretösszegét
Levonták a következtetést. Emelni kell a sportra szánt támogatás keretösszegét Fotó: Szász Csaba

Nyolc nyertes pályázatukat bírálta el pozitívan Hargita Megye Tanácsa – tudatták a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) szerdai sajtótájékoztatóján, melyen jelen volt Tamás Zoltán elnök és Hompoth Dezső főtitkár, valamint Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke. Tamás Zoltán elmondta,

a támogatás részösszegei 3000-től 16 000 lejig terjednek, a pályázatok összértéke 59 000 lej, amihez még hozzáadódik az egyesület mintegy 6000 lejes önrésze.

A legnagyobb tétel a Hargita megyei sportszervezet és magyarországi, Heves megyei testvérszervezete közötti jó kapcsolat megerősítését szolgálja,

július elején egy 65 tagú Heves megyei küldöttség tagjai (ifjúsági fiú-, illetve lánycsapat, sportvezetők, edzők, játékvezetők) látogatnak Hargita megyébe,

amelynek az önkormányzatától kapott támogatást a vendégek elszállásolására fordítják. A HMLE a csíkszeredai önkormányzatnál is sikeresen pályázott egy 7800 lejes támogatásra, amiből a vendégek ellátásának költségeit fedezik. A tervek szerint a Heves megyei vendégeket Parajdon szállásolják el, a mérkőzéseket várhatóan Csíkszeredában rendezik.

Tamás Zoltán HMLE-elnök arról is tájékoztatott, hogy az elnyert pályázati pénzből szervezik meg, bonyolítják le és díjazzák a megyei labdarúgó-bajnokságot és a Román Kupa megyei szakaszát.

tízezer lejt fordíthatnak a megye minden, összesen tizennégy korosztálya díjazására

(nyolc ifjúsági korosztály, öt felnőttkorosztály és a falvak kupája), a többi támogatásból a megyei szintű bajnokságok költségeit fedezik: csíki 5. liga – 4000 lej, az udvarhelyszéki 5. liga két csoportjának egyenként 3000 lej, ifibajnokság – 5000 lej, falvak kupája – 5000 lej. Amennyire lehetséges, igyekeznek felszereléseket, játékszereket is biztosítani különböző csapatok számára.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke elmondta, felelősségüknek tartják a Hargita megyei sportélet támogatását, idén 800 000 lejes keretösszeget biztosítottak a sportpályázatokra, a többi területhez hasonlóan azonban itt is

túljelentkezéssel szembesültek, és ebből arra következtettek, hogy szükséges lesz a jövő évi keret megnövelése.

– Hargita megyében a sportélet minőségi változáson megy keresztül, pozitív irányba, így mellé kell tenni azokat az anyagi forrásokat, amivel ezt a minőséget tovább lehet kamatoztatni a sportolók képességeinek a kiaknázásával – fogalmazott a megyei alelnök.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!