Hirdetés

Jövő héten tesztelnék a hatodikosokat

Ezen a héten lett volna esedékes a hatodik osztályos tanulók országos felmérése, a tanügyi sztrájk miatt viszont elmarad a megmérettetés. A szaktárca új időpontot közölt kedd délelőtt: jövő héten, kedden és szerdán bonyolítanák le a vizsgát. Feltéve, ha addig véget ér a pedagógusok tiltakozása.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jövő héten tesztelnék a hatodikosokat
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Kedd délelőtt döntött az Oktatási Minisztérium az országos képességfelmérő átütemezéséről. A másodikos és negyedikes tanulók felmérése után az általános iskolák hatodik osztályos tanulói következtek volna ezen a héten, de a tanügyi általános sztrájk miatt erre nem kerül sor. A döntés értelmében jövő héten, kedden és szerdán (május 30–31-én) bonyolítanák le a nyelvi és kommunikációs készségeket, illetve a matematikai és természettudományos ismereteket felmérő vizsgát.

Egyelőre nincs szó a munkakonfliktus feloldásáról, Simion Hăncescu, a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) vezetője már kilátásba helyezte azt is, hogy nem zárják le a tanulókat erre a tanévre, ha nem tárgyal velük a kormány. Később kiderült, hogy kedden 15 órakor találkozik Nicolae Ciucă kormányfő a tanügyi alkalmazottakat tömörítő szakszervezetek képviselőivel.

Eközben az Európai Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége is támogatásáról biztosította a romániai pedagógusokat, és levelet küldött a miniszterelnöknek, illetve az oktatási miniszternek, amelyben felszólította a kormányt, hogy biztosítson magasabb béreket, jobb munkakörülményeket a tanároknak.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!