Hirdetés

Jóváhagyták a próbaérettségi időpontját

Jóváhagyta szerdán Ligia Deca oktatási miniszter a nyolcadik osztályosok idei képességfelmérő próbavizsgájának és az írásbeli próbaérettséginek a megszervezésére vonatkozó rendeletet. A jogszabály megjelenik a Hivatalos Közlönyben – tájékoztatott a szaktárca.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Jóváhagyták a próbaérettségi időpontját
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

Az Agerpres hírügynökség által szemlézett közlemény szerint a nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgája március 20-án kezdődik, a román nyelv és irodalom írásbelivel; 21-én a tanulók matematikai tudását mérik fel, majd a nemzeti kisebbségek nyelvén tanuló diákok 22-én tesznek próbavizsgát anyanyelvi ismeretekből és irodalomból. Az eredményeket március 29-én teszik közzé.

Hirdetés


A próbaérettségi március 27-én kezdődik a román nyelv és irodalom írásbelivel; március 28-án a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 29-én a szaknak megfelelő választott tantárgyból próbaérettségiznek a diákok. A nemzeti kisebbségek nyelvén tanuló diákok március 30-án tesznek próbavizsgát anyanyelvi ismeretekből és irodalomból. Az eredményeket április 6-án teszik közzé.

A próba-képességfelmérőn és a próbaérettségin kapott jegyeket csak a tanuló írásbeli kérésére vezetik be az osztálynaplóba.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!