Hirdetés

Jön a jó idő, de más is vár ránk

Változékony időben lesz részünk a következő két hétben, felmelegedés várható, de sok helyen kell jelentős mennyiségű csapadékra számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 15. és 28. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jön a jó idő, de más is vár ránk
Képünk illusztráció Fotó: pexels.com

Erdélyben és Máramarosban ezen a héten többnyire az ilyenkor megszokott hőmérsékleti értékekre lehet számítani, a csúcsértékek regionális átlaga 20-23 Celsius fok között alakul, éjszaka 7-12 fokig hűl le a levegő.

Jövő héten 22-25 fokos maximumok és 8-12 fok közötti minimumok várhatók.

Gyakran lehet esőre, záporokra számítani, az első napokban főleg Erdély nyugati és északnyugati, illetve Máramaros nyugati részén, majd máshol is. Május 23-a után inkább a délutáni órákban alakulhatnak ki záporok.

A hegyekben ezen a héten egymást váltják majd a hűvösebb és melegebb napok, 17-e és 19-e között a csúcsértékek átlaga 10-16 fok között alakul, 16-án, 20-án és 21-én azonban 18-20 Celsius-fok is lehet. Éjszaka 3-9 fokig csökken a hőmérséklet. Jövő héten a május második felében megszokott hőmérsékleti értékekre lehet számítani. Eső szinte mindennap előfordulhat, helyenként jelentősebb mennyiségben. 22-e után inkább a délutáni órákban alakulhatnak ki záporok, zivatarok – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!