Hirdetés

Jogosan kérünk vízummentességet, de nem biztos, hogy kapunk is

Jogos Romániának az az igénye, hogy bekerüljön a Visa Waiver programba, nincs azonban garancia arra, hogy ezt a lépést „már holnap” meg lehet tenni – jelentette ki kedd este Bukarestben Dick Durbin szenátor.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Jogosan kérünk vízummentességet, de nem biztos, hogy kapunk is
Illusztráció Fotó: Wikipédia

Az amerikai demokrata párti politikus Jeanne Shaheen szenátortársával együtt korábban meglátogatta a Konstanca megyei Mihail Kogălniceanu katonai támaszpontot, és tárgyalt Nicolae Ciucă kormányfővel. A miniszterelnökkel tartott találkozó után Dick Durbin a sajtónak elmondta, jelenleg a romániai vízumkérelmek mintegy 10 százalékát elutasítja az Egyesült Államok, de az amerikai törvények szerint Románia csak akkor csatlakozhat a Visa Waiver vízummentességi programhoz, ha az elutasított kérelmek aránya 3 százalék alá csökken.

A szenátor kifejtette, az Egyesült Államok bukaresti nagykövetével és Nicolae Ciucă kormányfővel is tárgyalt arról, miként lehetne csökkenteni az elutasított vízumkérelmek arányát.

– Szeretnék segíteni. (...) Jogos az önök igénye, nincs azonban garancia arra, hogy ezt a lépést már holnap meg lehet tenni. Tudjuk, hogy ez fontos a romániaiaknak, akik szeretnének tisztességes eljárásban részesülni – fogalmazott az amerikai politikus.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!