Hirdetés

Jó ütemben halad az aszfaltozás Pálpatakától Korond felé

Elkezdődött a munka a Korondot Pálpatakával összekötő DC36 jelzésű községi úton. A korszerűsítési munkálatokra az Anghel Saligny programtól nyert el támogatást a helyi önkormányzat, amely arra számít, hogy így jelentősen megkönnyítik a tanyavilág lakóinak a közlekedését. 

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jó ütemben halad az aszfaltozás Pálpatakától Korond felé
Így épül az új községi út Fotó: Együtt Korondért közösségi oldal

A munkálatok során több mint nyolc kilométeres szakaszra került aszfaltréteg, de a projekt magába foglalja két híd javítását és az út menti árkok kialakítását is. Katona Mihály polgármester elmondta, március közepén kezdett hozzá a kivitelező vállalat a munkálatokhoz, kihasználva a jó időt, majd a hónap végi hideg, havas napok alatt leállt a munka.
– Az útépítést Pálpataka felől kezdték az út menti, majdani födött sáncok kialakításával, és úgy látjuk, jó ütemben haladnak, így ez a beruházás minden bizonnyal elkészül határidőre – fogalmazott a polgármester.

Együtt Korondért közösségi oldal
Időarányosan jól haladnak

Mint mondta, az árkok kialakítása után kezdik el feltölteni az útszakaszt, majd az alapozás után kerülhet rá az aszfaltszőnyeg. A kivitelezés határideje egyébként 2024 végén jár le, így közel másfél év áll az építővállalat rendelkezésére, hogy befejezzék a munkát. 
– Egyelőre  a kivitelező vállalat egy munkacsapata dolgozik az útépítésen, de épp a céget képviselő főmérnökkel tárgyaltam, aki elmondta, hogy nemsokára felszabadul egy újabb munkacsapatuk, és akkor őket is ide fogják irányítani, így majd jobban haladnak – részletezte. Az országos programból lehívott támogatásból ugyanakkor Korond azon utcáira is kerül egy újabb koptatóréteg, amelyek kimaradtak a tavalyelőtti munkálatokból, valamint néhány utcában meghosszabbítják az aszfaltot is.

– Korondon még nemfogtak hozzá a munkához, de hamarosan itt is elkezdik, hiszen ugyanaz a kivitelező vállalat fog dolgozni mind a két útszakaszon – részletezte Katona Mihály. Ezúttal mintegy 4,7 km útszakaszra kerül védőburkolat a községközpontban, 2020-ban az országút egyik felén lévő falurész utcáira került koptatóréteg, most pedig az országút másik felén lévő falurész utcáira terítenek védőburkolatot. 
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!