Irodalmi karaván

Horváth Benji, Fischer Botond, Gothár Tamás és Mărcuțiu-Rácz Dóra FOTÓ: SZILÁGYI DALMA-ORSOLYA

Harmadik alkalommal indult felolvasó karavánra az Erdélyi Híradó Kiadó és az Erdélyi Magyar Írók Ligája: tegnap délután a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében ismerhetett meg a közönség három fiatal erdélyi szerzőt, illetve műveit. Az eseményről Szilágyi Dalma-Orsolya tudósít.

Felolvasó karavánt indított az Erdélyi Híradó Kiadó és az Erdélyi Magyar Írók Ligája, immár harmadik alkalommal. A körút során Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában mutatkozik be három fiatal erdélyi szerző: Fischer Botond költő, író, Gothár Tamás költő és Mărcuţiu-Rácz Dóra költő, író, szerkesztő.

Tegnap délután a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében találkoztak a csíkszeredai közönséggel. A fellépőkkel Horváth Benji költő, műfordító, slammer, a Hervay Könyvek sorozat társszerkesztője beszélgetett.

A résztvevők leginkább a fiatal erdélyi szerzők személyiségét ismerhették meg az est folyamán, részletekben pedig kitértek köteteik tartalmára is. Mărcuţiu-Rácz Dóra Már minden nő hazament, Gothár Tamás a Váltás, valamint Fischer Botond a Corina című kötetét mutatta be. Míg a Corina leginkább prózát tartalmaz, addig a másik két kötet a vers műfaját követi. Mindhárom műben közös vonás, hogy történeteket írnak le, dolgoznak fel, ezek szolgálnak alapul műveik megszületésénél.