Hirdetés

Inkubátorházat hoznak létre Gyergyószentmiklóson

A gyergyószentmiklósi városközpont közvetlen közelében lévő, mintegy hatezer négyzetméteren fekvő ingatlant ajánlott fel a Gyilkostó Szövetkezet a helyi és megyei önkormányzatnak, hogy ott vállalkozói inkubátorházat hozzanak létre. Az erről szóló szándéknyilatkozatot csütörtök délelőtt írták alá az illetékesek Gyergyószentmiklóson. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Inkubátorházat hoznak létre Gyergyószentmiklóson
Aláírták a szándéknyilatkozatot. Inkubátorházat fognak létrehozni az egykori varrodában Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós polgármestere, valamint Pál Árpád, a Gyilkostó Szövetkezet elnöke látta el kézjegyével az együttműködési szándéknyilatkozatot, amely arról szól, hogy egy inkubátorházat hoznak létre az egykori varroda ingatlanjaiban. 
– Kétezer négyzetméter termelési és szintén kétezer négyzetméternyi irodafelület mellett még negyvenárnyi udvar és kert tartozik az ingatlanhoz – ismertette Pál Árpád, a Gyilkostó Szövetkezet elnöke.

Barabás-Pál Hajnalka

Hozzátette, polgármesterként 2000-ben már létrehozott egy inkubátorházat, most is szívesen járul hozzá. Úgy vélte: ez jó a városnak és a szövetkezet részvényeseinek is, hiszen fenntartható lesz a továbbiakban is a szervezet.   
– 2021-ben indítottunk el egy gazdaságfejlesztési projektet a megyei tanáccsal közösen, a régi öntöde irodaházában. Addig is, amíg az megszületik, kellene foglalkozni a kezdő vállalkozásokkal. Ezért is vettük jó néven a Gyilkostó Szövetkezet felajánlását az ingatlanokat illetően – fejtette ki Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós polgármestere. Az elöljáró terve szerint már ősztől üzemeltetni lehetne az inkubátorházat, amely a kreatív iparágat célozná meg, de a felnőttképzésben is szerepet szánnak neki. Működtetéséhez a helyi és megyei önkormányzat hozzájárulására számít Csergő, ezáltal is segítve a kezdő vállalkozásokat. A megyei tanács is vállalta a partnerséget az ügyben. 

Barabás-Pál Hajnalka
– Azt szeretnénk, hogy a felnövekvő vállalkozói generáció szolgálatába helyezzük ezt az épületegyüttest, hiszen egy inkubátorház arról szól, hogy a pályafutásuk elején levő vállalkozásoknak segítséget nyújt sok téren, ilyenek például a marketingtevékenység, az online értékesítés, továbbá a konferenciákon, kiállításokon való részvétel. Ebben vállalunk szerepet – jelentette ki Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. Azt ígérte, ha sikerül egy elhivatott vezetőt találni, a megyei önkormányzat vállalja a bérezését.
Az inkubátorház létrehozása kapcsán a székelyudvarhelyi hasonló intézménnyel is felvette a kapcsolatot Pál Árpád, hogy a működtetés részleteiről érdeklődjön. Elképzelése az, hogy a szövetkezet első lépésben bérbe adja majd a felületeket az intézménynek, viszont nyitott közös pályázásra is akár. Az ügy kapcsán a helyi vállalkozószövetséggel is felvették a kapcsolatot, partnerként számítanak rá, ahogy másokra is.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!