Hirdetés

Igény a szülésfelkészítőre

Újraindult Remetén egy várandós kismamáknak szóló program: a harmadik trimeszterben levő anyukáknak tartanak szülésfelkészítő foglalkozásokat.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 1 perc
Igény a szülésfelkészítőre
Illusztráció: Fórika Dóra Fotó: Fórika Dóra

Évekkel ezelőtt is tartottak foglalkozásokat a községben a helyi kismamáknak, főként a várandósság végéhez közeledő hölgyek számára, hogy segítsék és felkészítsék az anyaságra. Idéntől újraindulnak a foglalkozások: a nemrég alakult csoport tíz kismamával indult, akik négy-öt alkalommal fognak találkozni – tájékoztatott Ivácson Noémi gyergyóremetei babásnővér, a program kezdeményezője.
A kezdeményezést kilenc évvel ezelőtt indította Ivácson Noémi, aki babásnővérként a munkája során felmérte, hogy a közösségben igény van arra, hogy bizonyos időközönként összegyűjtse a helyi és környékbeli kismamákat és segítséget nyújtson a szüléshez és az azt követő gyermekágyi időszakhoz.
A szülésfelkészítő találkozásokon különböző, anyasággal kapcsolatos témákat boncolgatnak: megosztják tapasztalataikat a várandósággal kapcsolatban, korszerű segítséget kapnak abban, hogy mit kell beszereznie a családnak a gyerek érkezése előtt, illetve szülésznő segítségével a vajúdásról, szülés folyamatáról, császármetszésről, szoptatásról is beszélgetnek. Céljuk, hogy felkészítsék a kismamákat a gyermekágyas időszakra is – mondta a program kezdeményezője. Hozzátette, hogy lehet csatlakozni még, de februártól is indul még új csoport. A foglalkozásokat a gyergyóremetei Egészségházban tartják.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!