Hirdetés

Ifjú kiválóságaink díjat adtak át

Ifjú kiválóságaink díjat adott át a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ a Hargita Megyei Ifjúsági Napok részeként. Az idén alapított kitüntetést olyan ifjúsági csoportoknak, egyesületeknek ítélték, akik közös, színvonalas munkájukkal, kimagasló eredményeikkel népszerűsítik a gyergyói térséget.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ifjú kiválóságaink díjat adtak át
Díjat kaptak a tehetséges fiatal alkotók Fotó: Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ

A Salamon’s Jam Orchestra, a Szín-kron csoport és a Mocorgók Néptáncegyüttes érdemelte ki az első alkalommal átadott Ifjú kiválóságaink díjat. A Hargita Megye Tanácsa, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ és a gyergyóalfalvi önkormányzat eseményének díjazottjai több éve végzett színvonalas munkájukkal érdemelték ki az elismerést.

Azt szeretnénk elérni ezzel a díjjal, hogy azokat az ifjúsági csoportokat, egyesületeket, akik nagyon komoly, közös, színvonalas munkát végeznek, a figyelem középpontjába hozzuk és kifejezzük azt, hogy értékeljük az ilyen jellegű tevékenységeket, a kimagasló eredményeket elérő, tehetséges fiatalokat – mondta el a díj alapítása kapcsán Kolcsár Béla,

a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ igazgatója. Hozzátette: ezeket a csoportokat rendezvényeik kapcsán is igyekeznek minél több alkalommal megszólítani, ezáltal is népszerűsítve munkájukat.

A Salamon Ernő Gimnázium 2017-ben létrejött zenekara, a Salamon’s Jam Orchestra kiváló zenei teljesítményéért, a 2010-ben alakult, főként diákszínjátszással foglalkozó Szín-kron csoport az ifjúsági diákszínjátszásban elért eredményeiért, a gyergyócsomafalvi Mocorgók Néptáncegyüttes pedig a hagyományok átörökítése és népszerűsítése terén kifejtett munkájáért vehette át a díjat. A Salamon’s Jam Orchestra és a Szín-kron csoport közös produkciók – A dzsungel könyve és az Egy popfesztivál – létrejöttében is megmutatták tehetségüket a nézőknek.

Kolcsár Béla elmondta: ezzel a díjjal a továbbiakban is szeretnék kiemelni a jó példákat, biztatni, támogatni és megismertetni a fiatal tehetségeket térségünkben.

A díjátadó ünnepség részeként a jelenlévők a Lunda zenekar koncertjét hallgathatták meg, amelynek  frontembere a gyergyószárhegyi származású Imecs Anita.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!