Hirdetés

Hitelhez folyamodtak

Csíkszentimrén rendeződni látszanak a pénzügyi gondok, a település két fontos beruházása – a gázhálózat építése és a Henter-kúria helyeállítása – költségeinek elszámolásánál: a hiányzó összegek egy részének előteremtésében a megyei tanács segített, a többit hitelből rendezik.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Hitelhez folyamodtak
A csíkszentimrei Henter-kúria. Lezárják a projektet Fotó: Veres Nándor

A Henter-kúria átadóünnepségét október közepén tartották, de mint Kencse Előd, Csíkszentimre polgármestere akkori beszédében kifejtette: a Henter-kúria ugyan elkészült, összértéke 8,2 millió lej, viszont a projektet még nem tudták lezárni. A hét elején viszont valamivel több mint 1,7 millió lejes bankkölcsönről szóló szerződést írtak alá. 

– A héten valószínűleg a számlánkra érkezik az összeg, és tudjuk utalni a kivitelezőnek, ezáltal lezárjuk a kúria újjáépítésének projektjét. A hitelt tízéves futamidőre vettük fel

– tette hozzá Kencse. 
A gázhálózat építésénél az önrész biztosításához szükséges közel másfél millió lej kifizetésének kérdését még nem sikerült maradéktalanul megoldani. 

– Hargita Megye Tanácsától a jövedelemadó visszaosztásából kaptunk 450 ezer lejt, de ez még korántsem elég. Azonban ennek az összegnek köszönhetően folytathattuk a kivitelezést. A napokban megjelent egy újabb sürgősségi kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok hitelt vegyenek fel. Ezzel a lehetőséggel éltünk és egymillió lejes hitelt kértünk az önrészhez

– mondta Kencse Előd.
Hozzátette: a projekt azért zajlott zökkenőmentesen, mert Csík­szent­si­mon befizette a szükséges önrészt Csík­szent­im­re helyett is. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!