Mihez is kezdhetünk?!

Vlaicu Lajos

Az elmúlt napokban rövid időre többször is leállt országunk egyik legnépszerűbb mobilszolgáltatójának rendszere. Máskor azzal vagyunk képtelenek szembesülni, hogy leáll vagy szakadozik az otthoni wifihálózat. Dühöngünk, amennyiszer csak lehet, de valójában, mit is tehetünk. Igazából semmit, hiszen ki vagyunk szolgáltatva szolgáltatóinknak. A céges anomáliák időnként zűrt okoznak a rendszerben és annak hatósugarában. Az internetfuccs a cégeket, munkahelyeinket sem kíméli, és hogy épp milyen jellegű szolgáltatást végez az adott cég, sosem tudhatjuk, hogy az aktuális hiba mekkora kimaradást jelent, a rákövetkező nap szűkebb társadalmunk életében. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Olvasóink azzal is tisztában vannak, de sokszor mi magunk is, hogy mekkora gondot jelent az áramkimaradás. Amit elvárt, sőt magától értetendő alapszolgáltatásként, a hétköznapjaink szerves részeként kezelünk, olykor leáll. Pedig nem is olyan rég még luxuscikknek számított az elektromos áram, nem is beszélve az internet és annak alapjául számító előbb vezetékes, később vezeték nélküli hálózatként ismert internethálózatok. Persze az okoseszközökről se feledkezhetünk el, amelyek hozzásegítenek és fokozzák a virtuális élményt. Manapság az okostelefonok a világa évről évre megdönti saját rekordját, hogy épp mikor jelenik meg egy újabb csúcsverziója a korábban piacra dobott készüléknek. 
Olykor háborgunk és idegessé válunk, ha áramkimaradást tapasztalunk, ha nincs internetelérésünk, hozzáférésünk vagy a mobilhálózat nem működik, pedig gondoljunk bele, valójában mit is tehetünk. Igazából semmit. Lehet, hogy épp a napi munkánk veszett kárba, de alkalmanként ennél több is áldozatul eshet. 
Hívnánk szerelőt, szolgáltatót vagy végső soron fogyasztóvédelmet, de ha tartós a hálózati hiba, akkor a telefonok süketek, így nehezen érhetünk el bárkit is, hogy panaszkodjunk vagy épp lelkünket kiönthessük annak a hozzánk közel álló személynek, akinek problémáinkat el szoktuk mondani. 
A modern technika ugyan segít a munkában, kikapcsolódást is nyújt, mégis ideje lenne felismerjük, hogy a modern kor hozta kényelemmel együtt függőségeinket is növeltük gigabájtokkal. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!