Illuzórikus fesztiválhangulat

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc

Javában dübörög a nyári fesztiválszezon. Torockó, Marosvásárhely és Tusnádfürdő, hogy csupán e három kiemelkedő fesztiválhelyszíneket említsem, amelyeket a magára valamit is adó székelyföldi fesztiválozó igyekezett felkeresni. Az imént felsorolt fesztiválokat joggal érezhetjük magunkénak szemben a külföldi vagy az anyaországi fesztiválokkal, hiszen egy karnyújtásnyira vannak tőlünk. 
Láttam néhány külföldi és anyaországi fesztiválon bulizó fiatalt, amint éppen – engedjék meg, a tinédzserek mai szóhasználatával éljek – outfitjeikről, az öltözékeikről faggatja a riporter, amiben a fesztivál ideje alatt flexel, azaz felvág, próbál minél menőbbnek látszani a rendezvény ideje alatt. Olyan fiatal is akad, aki a fesztivál egy éjszakája alatt körülbelül egyhavi fizetést pattint el, mindeközben úgy beszél a kamerába eszeveszett költekezéséről, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Talán a pénzköltés annyira nem meglepő, a fesztiválok többségén a levegő még ingyen van.
S habár az árak sokszor csillagászatiak, nincs mit tenni, a fesztiválra így vagy úgy, el kell menni.  
Ahányszor csak feldob egy-egy ilyen nyári fesztiválhangulatot bemutató rövid videót az okostelefonom, eltöprengek, vajon tényleg ennyire felhőtlen a tinédzserek élete?! Úgy viselkednek, mintha ez lenne számukra az igazi értékrend. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Úgy tűnik, divatjamúlt, gáz, ciki, tré, vagyis szégyen ma már heteket a nagyszülőknél tölteni tinédzserként, sokkal menőbb a fesztiválokon tombolni és pénzt költeni, megérdemli a gyermek, hiszen egész évben keményen tanult, elfáradt, hadd pihenje ki magát. 
De ki tudja, miután teleszívta magát hangos zenével, hazaérve bejelenti, neki bizony iskola előtt be kell mennie a pótvizsgákra. 
Nem a tinédzserekre vagyok féltékeny, a fesztiválokat sem marasztalom el, az illúziókeltéssel van problémám. 
Tudjuk, a tinédzserek nem aktív munkavállalók, őket valaki a háttérből finanszírozza. A fesztiválvideókból hiányolom a hajnali időszak bemutatását, ekkor ugyanis bizonyára másként nyilatkoznának a megkérdezettek az esti buliban készült interjúhoz képest. De befejezem, mielőtt magam is összeesküvés-elméletek gyártója leszek. Vegyük figyelembe, hogy kockázatok és mellékhatások is előfordulhatnak a fesztiválokon a szép PR-videókon túl! 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!