Hirdetés

Nyárköszöntő

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc

Már csak egy hét van hátra a választási kampányból, most jön csak az igazi hajrá. Ennél aktuálisabb téma talán nincs is, de mégsem erről fogok írni. Mondjuk, írhatnék arról, hogy itt az új strandidény, lehet menni fürödni, de minek?! Egyrészt lapunk részletes összeállítást közöl a mai lapszámban, hogy hol, mikor és hogyan lehet strandolni, másrészt nem tudok úszni, irtózom a mély víztől. Ennek az az oka, hogy anno, poétikusan ifjú 18 éves koromban majdnem belefulladtam a Küküllőbe. A strandolás mint kikapcsolódási forma nálam nem jöhet szóba, de szerencsére minden egyéb igen. Ezért inkább csak köszöntöm a nyarat.
Ha hihetünk az időjárás-előrejelzéseknek, akkor ezen a héten Csíkszeredában sem süllyed kilenc fok alá a hőmérséklet hajnalban, a következő vasárnap pedig igazi kánikulát ígér. Nem állítom, hogy felhőtlenül örülök a harminc foknál is nagyobb hőségnek, de most van itt ennek az ideje. A hőségtől szenvedőknek azt tudom javasolni vigasztalásul, hogy gondoljanak a nyári fűtésszámlára. Ugye, milyen üdítő érzés belegondolni, hogy több pénz marad a zsebünkben? Amit persze aztán elköltünk másra, de az más lapra tartozik. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Magam részéről örülök, hogy ezúttal Csíkszeredában sem egy kedd délutánra esik a nyár 14 és 16 óra között. Ha napközben nagy is a hőség, este annál jobban esik meginni egy hűvös italt valamelyik teraszon. Mondjuk Székelykeresztúron már most nyár van, de az más éghajlat, ahogy különben Udvarhelyszék egésze. Nyugodtan vitatkozzunk el azon ismerőseinkkel, hogy összességében ez kinek jobb. 
Azonkívül nemcsak a strandok nyílnak, mint réten a virágok, eljött a fesztiválok ideje is. Idén is lesz NyárON Szereda, Tusványos, Kolozsvári Magyar Napok és még sok más rendezvénysorozat. A fesztiválokat már csak azért is jobban szeretem a strandoknál, és pláne a folyóparti fürdőzéseknél, mert a fesztiválokba nem lehet belefulladni. (Nyilván a rendeltetésszerűen üzemeltetett strandoknál nem engedik megfulladni az ember fiát, nézzék el nekem ezt az apró malíciát.) Azonkívül a fesztiválok közösséget erősítő események, ilyenkor ugyanis nem azért tartózkodunk sokan egy helyen, mert muszáj, hanem mert jólesik. Kivéve azokat a vendéglátósokat, illetve más idegenforgalmi szolgáltatást nyújtó cégek munkatársait, akik ilyenkor keresik meg a téli fűtésszámláravalót. Nekik kitartást és bőséges bevételt! 
A nyári meleg természetes velejárója ugyanakkor, hogy egy kicsit mindnyájan türelmetlenebekké válunk. Elkezdjük vágni a centit a nyári szabadságunk időpontjáig, miközben több munka jut ránk az épp szabadságukat töltő munkatársaink helyettesítése miatt. Idén se lesz ez másként.
Ennek ellenére saját egészségünk érdekében jobban tesszük, ha nem aggodalmaskodunk fölöslegesen a várható kellemetlenségek miatt, a nyár bőven tartogat elég lehetőséget a feltöltődésre mindnyájunk számára. Kedvem lenne meghívni a nyarat egy italra, koccintani vele és a szemébe nézve felköszönteni. 
– Jó téged újra látni, öreg barátom!





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!