Hirdetés

Jöttömre ne számítsatok...

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc

... se pirkadatkor, se kelet felől, üzenhetném Gandalf után szabadon a kardcsörtetők hadának. Balszerencsénkre – van belőlük bőven, neves és névtelen egyaránt. A névtelenek mellett ott sorakoznak ismert európai politikusok, bürokraták. Nevüket akaratlanul is ismerjük, hisz az éter minden hullámán halljuk az éppen aktuális világmegváltó hadüzeneteiket, a ki a nagyobb kakas a tyúkudvarban-kotyogást, vagy a kinek hosszabb az atomrakétája-makogást.
Legyinthetnénk, de nem tehetjük, mivel a mi bőrünkre megy a játék, hogy a bársonyszékek koptatói háborúzni akarnak a békéért. A bolondok birodalmának számos kis Napóleonja védi meg naponta a demokráciát, jogállamiságot, szabadságot az egyszeri ember kárára, akit meg akarnak védeni saját magától. Mundért húznának rá, angyalbőrt, és indulhat is a golyófogó. Ismeretlen kisemberek, akik a családi ebéd mellől állnak fel, gyermekek ölelését hátrahagyva, majd kezdenek egymásra lődözni, ismeretlenül, Arturo Uik parancsára, csak guruljon a dollár, a frank és a rubel. A lövészároklakók pedig vérben, sárban, izzadságban, füstben, ragacsos nyálban, dobhártyaszaggató zajban pörgetik a kardcsörtetőknek a jackpotot.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A veszélyek korát éljük. A jó idők gyenge embereket hoztak, és a gyenge emberek rossz időket teremtettek. A kis Napóleonok és Uik a harmadik világháború sötét felhőit tornyosítják fejünk fölé. Úgy gondolom, észnél kell lennünk, s határozottan jeleznünk kell, mi csak a békéért menetelünk, és nem csörtetünk kardot. Tisztességes, jómódú jövőt akarunk építeni gyermekeinknek, nem hullahegyeket.
A legújabb őrült hírek a kötelező európai sorkatonaság bevezetéséről szólnak. „És pontosan értjük is a helyzet alapján, hogy mire vonatkozik ez a javaslat. Egyre elviselhetetlenebbek az ukrán emberveszteségek, nem engedik ki a férfiakat Ukrajnából, most pedig be akarják sorozni az európai fiatalokat a háborúba, és nyilvánvalóan az eszkaláció először a szomszédságot üti meg. Mindez azt jelenti, hogy a kötelező sorozással a közép-európai, közöttük a magyar fiatalokat akarják elküldeni a háborúba. Márpedig mi nem akarunk látni magyar embereket az ukrán–orosz háború frontvonalában, és mi nem akarjuk, hogy a magyar fiatalokat elvigyék Ukrajnába, mert ez nem a mi háborúnk, ehhez a háborúhoz nekünk semmi közünk. Határozottan felszólítjuk mindazokat az európai politikusokat, akik kötelező sorozáson gondolkoznak, hogy azonnal fejezzék be! El a kezekkel a közép-európai fiataloktól, el a kezekkel a magyar fiataloktól!” – fogalmazta meg tűpontosan Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter.
Két esztendővel ezelőtt, az orosz–ukrán háború kitörésekor a közösségi oldalakon bejegyzések, hangfelvételek sokasága próbált a vérontás, a testvérháború hiábavalóságára rávilágítani. Ezek a hangok mára szinte teljesen elenyésztek. Szögezzük le: Oroszország agresszor, jogtalan és pusztító háborút indított a szomszédja ellen. Ha ez világos, akkor legyen világos az is, hogy a háború poklában szenvedők és megsemmisülők számát nem szabad más európai országok polgáraival növelni. De megengedő vagyok, ha történetesen Macron vagy Stoltenberg úgy gondolja, akkor menjenek, és pofozkodjanak ők maguk az orosz medvével. De minket hagyjanak békén. Békében. Ezért üzenem a kardcsörtetőknek én is, innen is, hogy őrült terveikhez jöttömre ne számítsanak, se pirkadatkor, se kelet felől. Mert nem megyek.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!