Hirdetés

Sokan mentek el szavazni, Gyergyószentmiklóson független polgármestert választottak

Ötvenegy százalékos volt a választók részvétele a gyergyói térségben, évtizedek óta nem volt ilyen magas Gyergyószéken. Gyergyószentmiklóson négy év kihagyás után ismét Nagy Zoltán lesz a polgármester.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 5 perc
Sokan mentek el szavazni, Gyergyószentmiklóson független polgármestert választottak
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Nagy Zoltán függetlenként lett Gyergyószentmiklós polgármestere. 54,9 százalékos többséggel hagyta maga mögött Len Emil-Balázst, az RMDSZ, illetve Călbează Alexandru-Mirceát, a PSD–PNL közös jelöltjét.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Vaidoș Alexandru (53,6 százalék) a PSD jelöltjeként lett Vasláb polgármestere,

a korábban megyei tanácsosként dolgozó újdonsült polgármester három másik jelöltet utasított maga mögé: az RMDSZ, az EMSZ és a PUSL képviselőit. A szavazáson 1112-en vettek részt, 65,8 százalékos arányt jegyeztek. A 11 fős önkormányzatban 4 PSD-s, 4 RMDSZ-es, 1-1 PNL-s, EMSZ-es és AUR-os képviselő lesz. 


Gáll Szabolcs az RMDSZ színeiben kihívó nélkül szerzett polgármesteri mandátumot Gyergyóalfaluban.

A községben a szavazói arány 54,1 százalékos volt, 2432-en szavaztak. A testület 15 helyére 14 RMDSZ-es és 1 EMSZ-es képviselő jutott be. 


Egyed József (73,7 százalék) az EMSZ képviselőjeként lett Gyergyóújfalu polgármestere,

az RMDSZ jelöltjét múlta felül. A szavazói arány 48,6 százalékos volt, 2055 személy járult urnák elé. A 15 fős helyi tanácsban kilencen az EMSZ-t és hatan az RMDSZ-t képviselik. 

Márton László-Szilárd (55,5 százalék) az RMDSZ színeiben nyerte el ismét Gyergyócsomafalván

a polgármesteri tisztséget, ezzel maga mögé utasítva az EMSZ jelöltjét. A választáson 56,1 százalékos részvételt jegyeztek, 2039-en voksoltak. A 13 fős helyi tanácsot 8 RMDSZ-es és 5 EMSZ-es képviselő alkotja. 

Danguly Ervin (55,7 százalék) függetlenként nyerte a választást Gyergyószárhegyen,

az RMDSZ-es kihívójával szemben. A községben 1602-en szavaztak, ami 54,2 százalékos arányt eredményezett. A 13 fős testületből heten az RMDSZ-t és hatan az EMSZ-t képviselhetik. 

Puskás Elemér (80 százalék) az RMDSZ színeiben nyerte a helyhatósági választást Gyergyóditróban,

független kihívóját utasította maga mögé. 2475-en adták le szavazataikat, ami 52,3 százalékos részvételi arányt jelentett. A 15 fős helyi tanácsba 13 RMDSZ-es és 2 EMSZ-es képviselő került be. 

Laczkó-Albert Elemér maradt Gyergyóremete polgármestere,

3064 személy élt szavazati jogával, ami 59,8 százalékos részvételi arányt jelent. A 15 fős helyi tanács minden képviselője az RMDSZ színeiben szerzett mandátumot. 

Mik József (89,7 százalék) maradt Borszék polgármestere,

aki a POL jelöltjét győzte le. 1310 személy vett részt a választáson, 58,2 százalékos arányban. A 11 fős helyi tanács összetétele: 8 RMDSZ-es, 2 PSD-s és 1 POL-os képviselő. 

Gyergyósalamáson Mîndru Valentin-Mihai, a PSD jelöltje lesz a polgármester,

maga mögött hagyva Vodă Bogdan PNL-s, Mezei Liliana független, Corneanu Daniel PMP-s, Bernad Adrian-Gheorghe független, Dobrean Vasile PUSL-s jelöltet. 54,6 százalékos volt a részvételi arány, 1707-en járultak az urnákhoz. A helyi tanácsba 4 PSD-s, 3 PNL-s, 1 RMDSZ-es, 1 PMP-s, 1 AUR-os képviselő jutott be.

Galócáson a PSD-jelöltje Țăran Radu lesz a polgármester.

A településen 47 százalékos volt a részvételi arány. 873-an adták le szavazatukat. 4 PSD-s, 2 S.O.S Româniá-s, 2 RMDSZ-es, 1 PNL-s, 1 USR-s képviselő alkotja az önkormányzati testületet. 

Gyergyóhollón Țepes-Focșa Romeo PSD-s jelölt szerezte meg a leadott szavaztok többségét,

ezzel maga mögé utasítva Andoni Gheorghét. A községben 55,5 százalékos volt a részvételi arány, 621-en voksoltak. A 9 tagú önkormányzati testületet 6 PSD-s, 3 PNL-s képviselő alkotja. 

Bélborban a PNL-s Hângan Ilie-Daniel lesz a polgármester.

A községben 62,2 százalékos volt a részvételi arány. 1373-an adták le szavazatukat. 8 PNL-s és 3 PSD-s képviselő lesz az önkormányzati testületben.

Gyergyótölgyesen a PSD színeiben Vancu Marcel nyerte meg a polgármesteri tisztséget,

maga mögött hagyva Moldovan Anca-Mioarát. A községben 41,4 százalékos volt a részvételi arány, a leadott voksok száma 1036. A 13 fős helyi tanácsot 7 PSD-s, 2 RMDSZ-es, 2 S.O.S Româniá-s, 1 AUR-os képviselő alkotja. 

Gyergyóvárhegyen a PSD-s Rusu Vasilét választották polgármesternek.

A szavazatok 60,4 százalékát elnyerő jelölt maga mögött hagyta a PNL-s Cotfas Dant, a PMP-s Cherecheș Sabin-Traiant és az S.O.S Româniá-s Hârlav Cătălin-Vasilét.
Az önkormányzatban 4 PSD-s, 2 PNL-s, 2 független,1 USR-s, 1 S.O.S Româniá-s, 1 PMP-s képviselő lesz.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!