Hirdetés

Csíkban mindenhol a folytonosságra voksoltak

Csíkszéken a helyhatósági választásokon 50,61 százalékos volt a részvételi arány. A legtöbb településen nem volt kihívójuk az RMDSZ-es polgármestereknek, így ők folytatják a munkát.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 7 perc
Csíkban mindenhol a folytonosságra voksoltak
Illusztráció Fotó: Darvas Rezső

Iojiban Gheorghe jelenlegi független polgármester szintén folytatja a városvezetői munkát Balánbányán. A bányavárosban 2140-en járultak az urnákhoz, ez 34,8 százalékos részvételi arányt jelent. A 15 fős önkormányzati testületben 7 RMDSZ-es, 3 PSD-s, 2 AUR-os, 1-1 ARN-s, PNL-s és PRM-s lesz.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Csíkszentdomokoson az RMDSZ színeiben továbbra is Karda Róbert lesz a polgármester.

A választási részvétel 52,4 százalékos volt, a leadott voksok száma 2667. Az önkormányzati testületben 14 RMDSZ-es és 1 EMSZ-es képviselő lesz. 

Kedves Róbert jelenlegi RMDSZ-es polgármester marad tisztségben Csíkszenttamáson.

A felcsíki településen 54,1 százalékos részvételi arány jegyeztek, 1144 választópolgár járult urnákhoz. Az önkormányzati testület minden tagja az RMDSZ-t képviseli.

Karcfalván Gábor Tibor jelenlegi RMDSZ-es polgármester folytatja a munkát.

A Csíkjenőfalvát is magában foglaló községben 56,6 százalékos volt a részvételi arány, 1256 szavazásra jogosult választópolgár adta le voksát. Az önkormányzati testületet az RMDSZ-es képviselői alkotják.

Csíkdánfalván ugyancsak az RMDSZ jelöltje, Bőjte Csongor-Ernő jelenlegi polgármester újrázik.

A választáson részt vevők aránya 60,3 százalék, 1128 szavazattal. Az önkormányzat minden tagja az RMDSZ-t képviseli.

Csíkmadarason Péter Dávid RMDSZ-es polgármester kapta a szavazatok elsöprő többségét:

63,6 százalékkal hagyta maga mögött a függetlenként indult Bíró Évát. A felcsíki településen 64,7 százalékos volt a részvétel, 1165 szavazattal. A 11 fős önkormányzati testületben 10 RMDSZ-es és 1 független képviselő lesz. 

Csíkrákoson Császár Attila RMDSZ-es polgármester újrázik,

ugyancsak RMDSZ-es önkormányzati testülettel. 61,1 százalékos volt a részvételi arány, 766-an voksoltak. 

Madéfalván Szentes Csaba jelenlegi RMDSZ-es polgármester marad tisztségben.

62,8 százalékos volt a választási arány, a leadott szavazatok száma 1319. Az önkormányzati testület minden tagja ott is RMDSZ-es.

Csíkcsicsóban az RMDSZ jelöltje Péter Lukács jelenlegi polgármester volt.

A választáson 59,8 százalékos arányban vettek részt a helyiek, 1331-en járultak az urnákhoz. Az önkormányzati testületet RMDSZ-es képviselők alkotják.

Csíkszeredában Korodi Attila az RMDSZ színeiben 73,1 százalékos többséggel utasította maga mögé Tőke Ervin EMSZ-es, Cioancă Vasian PSD-s, Erős Maria PNL-s polgármesterjelöltet.

A részvételi arány 44,1 százalékos volt, 14 820-an voksoltak. A 19 fős önkormányzati testületben 16 RMDSZ-es, 2 EMSZ-es és 1 PSD-s képviselő lesz.

Székely Ernő, az RMDSZ jelöltje maradt Csíkszentkirály polgármestere.

A községben 1157-en szavaztak, ami 53,7 százalékos részvételi arányt jelent. A testület mind a 11 tagja RMDSZ-es. 

Kencse Előd az RMDSZ színeiben, kihívó nélkül újrázott Csíkszentimrén, és maradt a település polgármestere.

A községben a részvételi arány 56,6 százalék volt, 990-en járultak urnához. A testület mind a 11 tagja az RMDSZ-t képviseli. 

Kozma István az RMDSZ színeiben nyert újabb polgármesteri mandátumot,

1747-en voksoltak, ez 61,3-os részvételi arányt jelent. A 13 főt számláló önkormányzati testületből 1 függetlenként, 12-en pedig az RMDSZ színeiben kezdhetik a mandátumot. 

Molnár József kihívó nélkül folytatja, Tusnád község polgármestere az RMDSZ színeiben második mandátumára készülhet.

A községben a részvételi arány 55,5 százalékos volt, 977 személy járult urnák elé. A testület tagjai – 11 – mind az RMDSZ soraiból kerültek ki. 

Réti Zsófia az RMDSZ színeiben maradt Csíkszentgyörgy község élén.

Az újrázó polgármesternek nem volt kihívója. A szavazati joggal rendelkezők 48 százaléka ment szavazni. A községben 1883-an szavaztak. A 15 fős testületből 14-en az RMDSZ képviseletében, míg egy személy függetlenként jutott be. 

Potyó Judit 55 százalékos többséggel független jelöltként nyerte Csíkszentmártonban a polgármesteri széket.

Kihívója, az RMDSZ jelöltje alulmaradt. A 11 fős testületből kilencen az RMDSZ színeiben és ketten függetlenként jutottak be az önkormányzati testületbe. 

Szántó László maradt Csíkkozmás polgármestere,

aki verseny nélkül foglalhatja el a polgármesteri széket, akárcsak a helyi tanács, ahol szintén mindenki RMDSZ-színekben indult. Csíkkozmáson 817-en voksoltak, ami 49,7 százalékos részvételi arányt jelent. 

András Tamás az RMDSZ színeiben először szerzett polgármesteri tisztséget Kászon községben.

A szavazásra jogosult személyek közül 1008-an szavaztak, ez 47,9 százalékos részvételi arányt jelent.

Butyka Zsolt 68,8 százalék százalékos többséggel függetlenként marad Tusnádfürdő város polgármestere,

aki az MPE jelöltjét győzte le. 871 személy voksolt, ami 63,7 százalékos részvételi arányt jelent. A városi önkormányzati testület 11 fős csapatában 6 RMDSZ-es, 2 MPE-s, 1 független, 1 EMSZ-es és 1 PNL-s képviselő foglalhat helyet. 

Ferencz Csaba 72,4 százalékos támogatottsággal marad polgármesteri tisztségben Csíkpálfalva községben,

aki az RMDSZ színeiben indult. A községben 1096 szavazattal 62,3 százalékos részvételi arányt jegyeztek. A 11 főt számláló önkormányzati testületből 9 az RMDSZ-t, 2 az EMSZ-t képviseli.

Fekete Örs 82 százalékos támogatottsággal lesz Szépvíz új polgármestere,

aki az RMDSZ színeiben indult. A községben 1646-an járultak az urnákhoz, ez 54,5 százalékos részvételi arányt jelent. A 13 fős testületben 11 RMDSZ-es és kettő EMSZ-es.

Gyimesfelsőlokon Ambrus Andor (84%), az RMDSZ jelöltje tölti be ősztől a polgármesteri tisztséget.

A településen 1364-en szavaztak, ami 50,9 százalékos részvételi arányt mutat. A 13 fős testületben 11-en az RMDSZ-t és ketten az EMSZ-t képviselik.

Gergely Károly az RMDSZ színeiben kihívó nélkül újrázott Gyimesközéplokon

és maradt a település polgármestere. A községben 2117 szavazóval a részvételi arány 49,6 százalékos volt. A 15 fős testületből 12 az RMDSZ-t és 3 az EMSZ-t képviseli.

Csíkszentmihályon az RMDSZ jelöltje, Dobos László (64,1%) váltja a jelenlegi polgármestert.

A községben 1319 szavazattal 59 százalékos részvételi arányt jegyeztek. A testület 11 főből áll, közülük heten az RMDSZ-t, hárman az EMSZ-t és egy a Románok Egyesüléséért Szövetséget (AUR) képviseli. 


Nagy István Alfréd (53,9 százalék) RMDSZ-es polgármester folytatja a munkát Csíkszentlélek községben.

Összesen 1128-an szavaztak, ami 59,4 százalékos részvételi arányt jelent. A 11 főt számláló önkormányzati testületből 9 az RMDSZ-t, 1 a Pro Európa Roma Pártot képviseli, 1 személy pedig függetlenként jutott be.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!