Hirdetés

Vikingek és sárkányok a téli cserkésztáborban

Csapatépítés, jutalom és közös élmények szerzése volt a célja a hétvégén, Lö­vé­tén megrendezett téli cserkésztábornak. Három Ud­var­hely körzeti csapat részvételével zajlott az esemény.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 7 perc
Vikingek és sárkányok a téli cserkésztáborban
Túrázó cserkészek. Portya Fotó: Gyerő Attila

Évente kétszer, nyáron és télen szerveznek általában táborokat a cserkészcsapatok. A népesebb csoportok magukban, a szerényebb létszámmal rendel­ke­zők pedig egymással társulva tartják meg táboraikat. Így történt ez az elmúlt hétvégén is, amikor három, az Udvarhely körzethez tartozó cserkészcsapat – nevezetesen a 079. Bethlen Gábor, a farkaslaki 136. Fantsali Márton és a Homoródmenti 154. Orbán Balázs cserkészcsapat – szervezte közösen téli táborát. A rendezvénynek Lövétén a Székely Mózes Általános Iskola biztosított helyet.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Gyerő Attilától, a Ho­mo­ród­menti 154. Orbán Balázs cser­kész­csapat vezetőjétől megtudtuk, az Udvarhely körzet legfiatalabb csapatát a térség több falujából származó gyermekek alkotják, és idén alakult a raj alakult Lövétén, ezért esett a téli találkozó megszervezésére a választás éppen erre a településre.
– A tábor által szerettünk volna a helyieknek betekintést, ízelítőt nyújtani, hogy testközelből is megtapasztalják a cserkészet szépségeit, a tábor által nyújtott élményeket, hogy ezáltal még inkább buzdítani tudjuk őket a folytatásra – jegyezte meg.
Közel száz gyermek táborozott együtt, kiscserkészektől egészen a felnőttekig.
A táboroknak mindig van egy adott keretmeséje, amelyet a szervezők közösen választanak ki és e köré építik a tevékenységeket. Ezúttal a gyermekek körében igencsak közkedvelt, Így neveld a sár­ká­nyo­dat című rajzfilm szolgáltatta a kerettörténetet. A gyermekek ismerkedtek a vikingekkel, a misztikus történetekkel, a sárkányokkal, kézműves tevékenységet folytattak, esténként pedig egy-egy jelenetet mutattak be egymásnak.
A tábor ugyanakkor lehetőséget biztosított az ismerkedésre, barátságok kialakulására, az adott település megismerésére, de mélyítette az együvé tartozás érzését és a cserkészszellemiséget. Szombaton természettúrán vettek részt a táborozók, a vidék sajátosságaival ismerked­ve, de felkerestek Lövéte nevezetességeiből is párat, így a sós kút, meg a tájház szerepelt úti célként.
– Jól sikerült a tábor, mindenki pozitívan és feltöltődve távozott, és megerősített bennünket, csapatvezetőket abban, hogy érdemes dolgozni, van utánpótlás és van jövője a cserkészetnek – emelte ki Gyerő Attila.
Udvarhely körzetében tíz cser­kész­csapat tevékenykedik.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!