Hirdetés

Városmarketing-kihívás: Udvarhelynek szüksége lenne egy „termékre”, amely által azonosítható lenne?

Egy hónapja hirdette meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) szé­kely­ud­var­helyi szervezete a City Marketing (Branding) Challenge programot, amelyben öt elismert ma­rke­tin­ges szakember arra vállalkozott, hogy megfogalmazza, milyennek képzeli el a város marketingjét, brand­é­pí­tését, kommunikációját.

Simó Bernadette
Városmarketing-kihívás: Udvarhelynek szüksége lenne egy „termékre”, amely által azonosítható lenne?
Fotó: Simó Bernadett

Remek emberek városa, mesés város, családbarát város – többek között a fogalompárokat ajánlották a szakemberek Székelyudvarhely márkázásának kiindulópontkajént. Farkas Levente marketingiskola-tulajdonos, Fleisz Emőke marketingigazgató, dr. Ilyés Ferenc marketingoktató, dr. Nagy Benedek tanszékvezető és Soós Robert portáligazgató mutatta be tegnap az RMKT helyi szervezete által meghirdetett City Marketing (Branding) Challenge program keretében a város marketingjével, brand­é­pí­té­sé­vel és kommu­ni­ká­ci­ó­já­val kapcsolatos elképzeléseit.

Simó Bernadett

Az előadók közül volt, aki az emberekben látta a megoldást, a remek emberek városaként határozva Székelyudvarhelyt, mondván, hogy a kreatív emberekre építve kellene újraalkotni a marketingstratégiát. Egy másik előadásban elhangzott, mesés várossá kellene tenni Székelyudvarhelyt, a mese szimbólumaiból lehetne építkezni, hiszen számos hasonló közegben elhangzott már, hogy Udvarhely családbarát város, a családi értékek előtérben vannak a lakosság számára, így ez jó alapja lehetne egy új brandnek. Egy következő ötlet szerint a város nevének etimológiájából kiindulva lehetne marketingstratégiát építeni: a székely mint talpraesett, az udvar mint az együttműködés helye, mint a jó találkozási pont jelentésekre alapozva.

A kihívásra felkértek a szervezők egy külső megfigyelőt is dr. Nagy Benedek csíkszeredai marketingszakember személyében, aki azt vizsgálta, hogy az interneten hányan és miért keresnek rá Székelyudvarhelyre Mint mondta, nem számottevő a keresések száma.

A szakember szerint Udvarhelynek szüksége lenne egy „termékre”, amely által azonosítható lenne a város, ami ismertséget és elismertséget adna.

Volt előadó, aki SWOT-elemzést készített a városról, megvizsgálta erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit, ezekből kiindulva készítené el a város új marketingstratégiáját.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!