Hirdetés

Utolsó simítások az átadás előtt

Új közösségi és játszótérrel gazdagodik Fiatfalva, már csak az utolsó simítások vannak hátra, mielőtt átadják a létesítményt.

Hadnagy Éva
Utolsó simítások az átadás előtt
Vonzó tér fiataloknak és időseknek Fotó: Koncz Hunor-János

A közösség szempontjából hiánypótló beruházás ér finisbe hamarosan Fiatfalván – megközelítőleg 2 millió lejes költségét teljes egészében Szé­kelykeresztúr önkor­mányzata finanszírozta. Koncz Hunor-János, Szé­kely­ke­resz­túr polgármestere elmondta, azért is pártolták fel a beruházást, mivel Fiat­fal­ván nagyon sok a kisgyermekes család, és a csatolt településen eddig nem volt olyan hely, ahol a kicsik biztonságban játszhattak volna.

– Célunk, hogy ne úgy kezeljük a csatolt településeinket, mint falvakat, hanem mint a város egy-egy negyedét, részeit, éppen ezért ugyanúgy megilleti őket is egy magas minőségi standardok szerint elkészített tér, mint a városlakókat

– fogalmazott az elöljáró. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A közösségi ház mellett, egy eddig használaton kívüli, de mégis zárt területen kapott helyet a kis park, így idősnek, fiatalnak egyaránt szép környezetet, feltöltődésre alkalmas helyet tud biztosítani.
A közösségi házban aktív tevékenység folyik, heti rendszerességgel szerveznek többek között foglalkozásokat az időseknek, ugyanakkor itt működik a Caritas irodája is, de a helyi óvoda energetikai korszerűsítése miatt a csoportszobákat is itt rendezték be. 
Az új teret korszerű játszóelemekkel szerelték fel, hangsúlyt fektettek a védőburkolatokra, de a nagyobbak számára is lesz lehetőség a kikapcsolódásra.

– Ez egy olyan tér, ahol mindenki jól érezheti magát, kikapcsolódhat, megpihenhet vagy akár sportolhat. Többes funkciót tölt be, mert zöld területek vannak, fákat ültettünk, játszóteret alakítottunk ki, padok vannak, parkolók, minden, amire csak szükség lehet

– fogalmazott a polgármester. 
Az új közösségi téren az elmúlt időszakban a lámpatesteket szerelték fel, még néhány kisebb munkálat van hátra, többek között három táblát helyeznek ki, mielőtt birtokukba vehetik a helyiek. A tervek szerint a teret esténként bezárják, ezzel megelőzve az esetleges rongálásokat.  



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!