Hirdetés

Új helyszín, új épület

November közepére teljesen elkészül a kányádi polgármesteri hivatal új épülete és környezete. A falu szélén, a multifunkcionális sportpálya mellett kapott helyet az épület, az ügyfeleket már az új helyszínen fogadják.

Hadnagy Éva
Új helyszín, új épület
Az épületet belakták, rendezik a környezetet Fotó: Hadnagy Éva

Új, modern épületben, az eddigitől eltérő helyszínen, a mai igényeknek megfelelő körülmények között fogadják a lakosságot ügyeik intézésére a kányádi polgármesteri hivatalban. Két hete költöztek át az új épületbe, amely a régivel ellentétben, a település szélén kapott helyet. 

A területrendezés van hátra

A munkálatokat 2021 őszén kezdték el, hosszú közbeszerzési procedúra után, mostanra azonban sikerült befejezni, már csak a területrendezés van hátra. György Sándor polgármester elmondta, nagy szükségük volt már egy új hivatalra, mivel egy nagyon régi épületben folytatták a tevékenységüket, ahol helyhiánnyal küszködtek, nehézkes volt az ügyfélfogadás, az irodák egymásba nyíltak, folyamatos volt a járkálás, ami nagyban megnehezítette a hatékony munkát. Az épület állapota is hagyott kívánnivalót maga után a folyamatos újítgatások ellenére is. Az új hivatalt a kormány Helyi Fejlesztési Programjáról (PNDL) sikerült felépíteniük.

– A költözés mindig felfordulással jár, azon dolgozunk, hogy minden a helyére kerüljön és belakjuk az új épületet. A technikai rész volt a legnehezebb, amíg a kamerarendszer, a szerverek, a programok a helyükre kerültek

– részletezte a polgármester. Jelenleg a területrendezéssel dolgozik a kivitelező vállalat, térköveznek, parkolókat alakítanak ki, de az elöljáró bízik benne, hogy no­vember közepére sikerül pontot tenni a beruházás végére.  


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Óvoda lesz a régi hivatalból

A régi hivatal épületét sem hagyják, hogy az enyészet martalékává váljon, új rendeltetést szánnak neki. Az önkormányzat ugyanis sikeresen pályázott a PNRR programban energetikai korszerűsítésre, nemsokára el is kezdi a munkát a kivitelező vállalat, a felújítást követően pedig az óvodát költöztetik az egykori hivatalba.

– Jelenleg egy olyan épületben működik az óvoda, amelynek nincs megfelelő udvara a gyermekek számára, így a tervek szerint ide költöztetnénk át, hiszen itt tágas, bekerített, biztonságos udvaron játszhatnának a gyermekek és az épület is felújításon esik át, ahol hosszú távon akár napközis csoport is indulhatna

– részletezte a polgármester. A kivitelezőnek egy év áll a rendelkezésére, hogy elkészüljön az épület energetikai korszerűsítésével. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!