Új alapra új aszfalt

Korszerűsítik Gagy leghosszabb utcáját, a település határáig 600 méteren készül új aszfaltréteg, betonsáncokkal és bejárókkal.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új alapra új aszfalt
A talajvíz elvezetése lassítja a beruházást Fotó: Simó Bernadette

Elkezdték Gagy leghosszabb utcájának korszerűsítését, 600 méteren terítenek le új aszfaltot, egészen a falu határáig, közölte Simó Dezső Szabolcs, Szentábrahám község polgármestere. Gagyban közel tíz éve készülnek a leghosszabb utca, a Zongota út felújítására, öt évvel ezelőtt egy 670 méteres szakaszt aszfaltoztak le (ennek a résznek megfelelő volt az alapja), most az utca második szakaszára kerül aszfalt, itt viszont már alapozásra is szükség volt. A szakasz a 136-os megyei út része, ezért a beruházást Hargita Megye Tanácsa finanszírozza, a munkálatokat a megyei önkormányzat kivitelező vállalata végzi. 
Hargita Megye Tanácsának tervei szerint a 136-os megyei utat egészen Maros megye határáig megjavítják, a gagyi szakasz a kivitelezés első része. A beruházás során új aszfaltot öntenek betonsánccal a szélén, amelyet a kapuknál be is födnek. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Új alapra új aszfalt
A beruházás jól halad, annak ellenére, hogy felmerült néhány akadály a munka során. A polgármester elmondta, hogy az útjavítással egy időben egy másik kivitelezés is folyamatban van, az Anghel Saligny program közel 12 millió lejes támogatásából korszerűsítik a régi szennyvízhálózatot a településen, valamint kibővítik azt, a két munkálat utolérte egymást, emiatt a két kivitelező cégnek egyszerre kellett dolgoznia az útszakaszon, ami lassította a munkamenetet. Az is nehezítette az út korszerűsítését, hogy a munka közben nagy mennyiségű talajvíz bukkant fel az út alatt, emiatt drénrendszert is ki kell építeni. Ez a pluszmunka tovább lassítja az út korszerűsítését, ám az elöljáró szerint még idén be tudják fejezni a beruházást. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!