Tűzzománc-kiállítás nyílt Székelyudvarhelyen

Teremtés címmel nyílt kiállítás kedden a Székelyudvarhelyi Művelődési Házban a Tűzzománc Alkotóműhely felnőtt és gyermek művészeinek munkáiból.

Simó Bernadette
Tűzzománc-kiállítás nyílt Székelyudvarhelyen
Az alkotások. Felnőttek és gyerekek munkái láthatók a tárlaton Fotó: Hodgyai István

A kiállítás megnyitóján Simon Mária Tímea, a művelődési ház igazgatója kiemelte, az alkotóműhely tanítványai kicsitől nagyig azt mutatják meg a Teremtés kiállításban, hogy milyen a saját teremtett birodalmuk, azt a szabadságbirodalmat, amit minden alkalommal megtapasztalhatnak, amikor kezükbe veszik a lemezt, először beleteszik az ecetbe, elkezdik súrolni a smirglivel, majd felviszik a felületre a mintát, színt adnak neki és végül beteszik a kemencébe.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Elekes Gyula, az alkotóműhely vezetője hangsúlyozta, a tűzzománcműhely Székelyudvarhelyen azzal a céllal jött létre, hogy itthon is megismerjék az emberek, hiszen Erdélyben hosszú időkre nyúlik vissza a tűzzománcozás hagyománya. Mint Elekes Gyula kifejtette, a kiállítás azért kapta a Teremtés címet, mert az alkotási folyamat nagyon hasonló ahhoz, ahogy Isten teremtette a világot. A Tűzzománc Alkotóműhely nyitott minden érdeklődő számára, várják a gyerekeket minden csütörtökön, a felnőtteket pedig péntekenként a művelődési házban.

A Székelyudvarhelyi Tűzzománc Alkotóműhely huszonkét éve működik.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!