Hirdetés

Tizenkét gyakorlatba ültetett ötletet mutattak be a tudomány-népszerűsítő program zárórendezvényén

Bemutatták a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Heuréka elnevezésű tudománynépszerűsítő program keretében lebonyolított tizenkét projektet a rendezvény szerdai záróeseményén.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tizenkét gyakorlatba ültetett ötletet mutattak be a  tudomány-népszerűsítő program zárórendezvényén
Tudomány-népszerűsítés. A diákok készségeinek fejlesztését szolgálta a program Fotó: Hodgyai István

A  Heuréka 7.0 záróeseményének a székelyudvarhelyi Agora Business Center adott otthont, jelen voltak a szervező Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány munkatársai, a projektekben részt vevő diákok és tanáraik, valamint érdeklődők, akik kíváncsiak voltak a támogatott projektekre.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mint arról korábban beszámoltunk, a Heuréka 7.0 programot 2023 októberében hirdette meg a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. Csáki Rozália, a program projektvezetője akkor úgy nyilatkozott: a Heuréka Alapból olyan projekteket, kezdeményezéseket szeretnének támogatni, amelyek során a diákok maguk próbálhatnak ki újszerű, interdiszciplináris, kreatív ötleteket. Nem az információátadás a fontos, hanem az, hogy a projektek képességeket fejlesszenek, részletezte a programvezető. A szerdai zárórendezvényen is ő köszöntötte a program részvevőit. Elmondta: ez a program igyekszik a fiataloknak olyan miliőt teremteni, olyan környezetet és olyan lehetőségeket biztosítani, amelyekben új dolgokat próbálhatnak ki.

– A legjobban úgy tudtok jövőt alkotni, ha ti magatok hozzátok azt létre – mondta Csáki Rozália a jelen lévő diákoknak. 

Az eseményen elhangzott: összesen tizenkét projektet támogattak idén, többet, mint a program korábbi kiadásain bármikor.

A támogatott projektek között akadt olyan, amely rajzoktatással és művészettörténettel foglalkozott, volt, amelyik 3D tervezéssel és nyomtatással, fizikai kísérletekkel, agyagozással, GPS-koordinátákkal, mesefigurák modellezésével. Ezenkívül digitális készségeket felkészítő társasjátékot is bemutattak, illetve akadtak olyan programok is, amelyek a kreatív készségek fejlesztésével, csillagvizsgálással, fotóanimációval és podcastműhellyel foglalkoztak.

A záróeseményen valamennyi csapat bemutatta ötletét, az érdeklődők ki is próbálhattak élesben néhány projektet.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!