Születésnap a TÉR-ben

Két évvel ezelőtt, májusban nyílt meg Székelyudvarhelyen a TÉR tánc- és mozgásstúdió, amely azóta egy igazi alternatív össz­művészeti közösségi hellyé vált. Vezetője, Ruszuly Ervin táncos, koreográfus szerint voltak hullámvölgyek is, de töretlenül léteznek, és van amit megünnepelni, tevékenységüket pedig a jövőben is folytatják.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Születésnap a TÉR-ben
Találkozás és kibontakozás Fotó: TÉR

Egyre többen ismerik a városközpontban, az Agora Business Center alagsorában működő kulturális teret, eseményeik egyre népszerűbbek, de – ahogy Ruszuly Ervin fogalmazott – még kissé képlékeny a létezésük, van még, ahová fejlődni. A két éve megfogalmazott cél viszont nem változott: a város színfoltja kíván lenni a TÉR, amely lehetőséget nyújt több korosztály számára is a kibontakozásra. Jórészt a rendezvényeiken összegyűlt adományokból működtetik a helyet, és gyakorlatilag a szülők a legnagyobb támogatók, a népszerű gyermekfoglalkozásaik okán.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Bár tánc- és mozgásstúdió­ként indult, programkínálata ennél változatosabb: alapítása óta számos kiállításnak adott otthont, ezeken általában fiatal, útkereső alkotóknak adnak helyet, sőt, az eddigi legnépszerűbb eseményük is egy festészeti tárlat volt, tavaly ősszel Hajdu Enikő helyi alkotó kiállított képeit közel 150-en nézték meg. A képzőművészet mellett természetesen számos érdekes mozgásos foglalkozás helyszíne is a TÉR, de önfejlesztő, improvizációs műhelyként is működik, szerveztek továbbá több kézműves- és kreatív workshopot, több ízben gardróbvásárt is.

Születésnap a TÉR-ben
A kétéves születésnapot egy egész hétvégés eseménysorral ünneplik meg – mondta a TÉR alapítója. A helyszínt az eddigi kiállításokból kiválogatott alkotásokkal rendezik be, és pénteken 18 órakor ennek megnyitójával rajtol a program. Szombat este egy hangulatos koncertre várnak, a Cári Tibor Trió hozza el Tangóságok, párbeszédek című produkcióját, vasárnap pedig nyílt órák lesznek, mintegy csokorba gyűjtve a TÉR rendszeres kínálatát. Lesz jóga, improvizációs műhely, mozgás-mozaik és táncterápia is. Az ünnepi hétvége programját a TÉR Facebook-oldalán találják meg az érdeklődők.

Születésnap a TÉR-ben



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!