Hirdetés

Megérkeztek a póthíd elemei Korondra

Korondon hamarosan megkezdődik a Sórét utcai híd újjáépítése, amelyet az önkormányzat és Hargita Megye Tanácsa közösen finanszíroz. Az ideiglenes átkelő betonelemeinek megérkezésével a régi híd bontása elindulhat a közeljövőben, így a több mint 1,6 millió lej értékű projekt a tervezett ütemben haladhat tovább – tájékoztat Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Megérkeztek a póthíd elemei Korondra
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Még májusban adták át a munkaterületet az ING Service Kft.-nek a korondi Sórét utcai híd újjáépítésére. Ez a projekt Korond község önkormányzata és Hargita Megye Tanácsa közös beruházása, ahol a terveket a község készíttette el. Az eredeti tervekben azonban nem szerepelt az ideiglenes híd, ám tekintettel arra, hogy az út járhatósága megyei érdek, hiszen a hulladékátrakó állomásra vezet, ennek építését is vállalta Hargita megye önkormányzata.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A keddi napon megérkeztek Korondra az ideiglenes átkelő betonelemei, így annak elkészülte után a kivitelező nekiláthat a régi híd lebontásának.

Megérkeztek a póthíd elemei Korondra

A beruházás összértéke meghaladja az 1,6 millió lejt, és a munkálatokra a kivitelezőnek a kezdéstől számítva 12 hónap áll rendelkezésére. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke reményét fejezte ki, hogy a munkálatok alatt nem lesznek jelentős fennakadások.

A Sórét utcai híd újáépítéséről itt írtunk részletesen.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!