Hirdetés

Újraépül a korondi Sórét utcai híd

Bár már május elején átadták a terepet a kivitelezőnek, a póthíd építése miatt késik a korondi Sórét utcai híd újraépítése. Az eredeti tervekben nem szerepelt az ideiglenes híd, ám tekintettel arra, hogy az út járhatósága megyei érdek, hiszen a hulladékátrakó állomásra vezet, ennek építését is vállalta Hargita megye önkormányzata.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 4 perc
Újraépül a korondi Sórét utcai híd
A régi híd. A nagyobb terhelés miatt kell újraépíteni az átkelőt Fotó: Simó Bernadette

Korondon a Sórét utcai híd biztosítja az átjárást a hulladékátrakó állomáshoz, ám jelenleg annyira rossz állapotban van az átkelő, hogy nem bírná meg a terhelést, emiatt Hargita Megye Tanácsa finanszírozásával az újjáépítése mellett döntöttek. A munkatelepet május elején átadták a kivitelezőnek, ám amint akkor elhangzott, a tervekben nem szerepelt ideiglenes átkelő, Hargita Megye Tanácsa vállalta a póthíd megépítése költségeinek fedezését.
Katona Mihály, Korond község polgármestere a Hargita Népével közölte, póthíd nélkül nem lehet elkezdeni a jelenlegi híd bontását és az új átkelő építését, mivel a hídon túl tizennégy család lakik, akiknek biztosítani kell az átjárást az építkezés ideje alatt is. Van ugyan egy alternatív útvonal, ám az közel három kilométeres kerülőt jelentene az ottlakóknak, illetve esős, sáros időben autóval nem használható.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Újraépül a korondi Sórét utcai híd
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke lapunknak elmondta, jelenleg a vízügyi engedélyeztetés van folyamatban a póthíd építésének megkezdéséhez. Amint ez elkészül, kezdődhet a póthíd építése, ugyanis elkészültek a tervek és megkapták rá az építkezési engedélyt is. A póthíd hét betoncsőből fog állni és kilenc méter hosszú lesz. Amint sikerül megépíteni az ideiglenes átkelőt, és ráterelik a forgalmat, elkezdődhet a híd építése. Erre a szerződés szerint tizenkét hónap áll a kivitelező rendelkezésére, ebbe azonban nem számolták bele a téli hónapokat, amikor szünetelhetnek a munkálatok. Borboly Csaba azt is közölte, hogy a több mint 1,6 millió lejes beruházás a megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer átrakó állomását hivatott elsősorban kiszolgálni, ezért a híd újjáépítése megyei érdek. A megyei önkormányzat elnöke emlékeztetett, hogy a korondi hulladékátrakó állomás kivitelezőjével folyamatban van egy per, az önkormányzat megfellebbezte a bukaresti ítélőtábla döntését, a tárgyalás azonban még hátravan. Ha a megye számára kedvezőtlen döntés születik az ügyben, akkor meg kell vizsgálniuk, hogy az akkori megyei projektkoordinációban voltak-e mulasztások, valamint bizottságot kell létrehozniuk, amely kivizsgálja, hol volt hiányosság, hangsúlyozta a megyeelnök. 

Újraépül a korondi Sórét utcai híd





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!