Ma és holnap lehet jelentkezni

Még lehet jelentkezni a Vám­szer Géza Művészeti Nép­iskola ősszel induló osztályaiba. Az iskola felnőtteknek és diákoknak egyaránt lehetőséget teremt arra, hogy kipróbálják magukat a különböző zenei, színház- illetve képzőművészeti szakterületeken, illetve a népművészeti ágazatokban.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ma és holnap lehet jelentkezni
A diákok igényeihez igazodó képzések. Lehetőség a fejlődésre Fotó: László F. Csaba

Idén a csíkszeredai központtal működő iskolában öt szakirányon belül összesen 46 képzés indul, ezek közül még ma és holnap lehet jelentkezni a bútorfestés, fafaragás, szövés, nemezelés, kovács, ének, rézfúvós hangszerek és animáció osztályokba.

– Újdonság, hogy idén sikerült a zeteváraljai Sebestyén Ferenc irányításával elindítanunk Csíkszeredában a bútorfestés szakot, ami iránt az elmúlt években nagyon nagy volt az érdeklődés

– mondta lapunknak Sándor Árpád, a Vámszer Géza Művészeti Népiskola igazgatója. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A diák- és felnőttoktatással egyaránt foglalkozó Hargita megyei iskola 28 településén van jelen, a képzéseken összesen 72 oktatóval dolgozik együtt, akik a zene-, előadó- és képzőművészet, illetve a népművészet különböző területei­ről érkeztek. 
A 2024–2025-ös tanévben a népiskola, partnerségben az Artera Alapítvánnyal, Székelyudvarhelyen is több szakterületen indít képzést – itt is van még néhány üres hely a cipész, kézi szövés, nemezelés, vertcsipke-készítés, ruhatervezés, illetve nemezcipő-készítés osztályokba. 

– Célunk a fiatalok képzése és tehetséggondozása mellett az, hogy lehetőséget teremtsünk a felnőtteknek is arra, hogy szakmát váltsanak, vagy csak egyszerűen kipróbálják magukat a különböző művészeti szakágak területén

– jelezte az intézmény igazgatója.  





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!