Hirdetés

Két szakasz már elkészült

Júniusban kezdték és jelenleg is javában zajlik az utcák, bekötőutak modernizálása Homoród­szent­már­­ton községben. Dolgoz­nak, míg az idő engedi.

Hadnagy Éva
Két szakasz már elkészült
Elkészült. Még sosem volt aszfalt ezen a szakaszon Fotó: Hadnagy Éva

Elsőként a Lókod és Ké­nos felé vezető bekötőutakra került aszfaltréteg. Előbbi 1,7 km-es, utóbbi csupán 400 méteres szakasz, de így a falut mindkét bejáratán aszfaltúton lehet megközelíteni. Jakab Attila, a község polgármestere elmondta, jelenleg Városfalván dolgozik a kivitelező, de a községközpontban és Abásfalván is készül egy-egy utca. A munkát folytatják, ameddig csak az időjárás engedi.

– Jó ütemben haladunk, így bízom benne, hogy a jövő nyári határidő előtt sokkal hamarabb elkészülünk az aszfaltozással

– reménykedik az elöljáró.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A munkálatokat az Anghel Saligny programból nyert több mint 13 millió lejből finanszírozzák, a tervek szerint pedig 8,8 km-es szakasszal gyarapodik így a község aszfaltozott útjainak hossza. Elsősorban azokra az utcákra kerül aszfalt, ahol a víz- és szennyvízvezeték rendben van, de a rangsorolásnál figyelembe vették az áthaladó forgalmat is, így a temetők felé vezető szakaszokra is minden faluban aszfalt kerül. 
A projekt helyenként az út menti árkok építését is magában foglalja, de járdát is építenek majd a tervek szerint, igaz, ezt már önerőből, saját költségvetéséből finanszírozza az önkormányzat.
Amennyiben befejezik ezt a beruházást, a község utcáinak mintegy 60 százalékát borítja majd aszfalt, de a fennmaradó szakaszokra is elkészültek már a tervek, már csak a megfelelő kiírásokra várnak, hogy benyújthassák pályázatukat.

– Három részre osztottuk a tizenkét faluban található útjainkat, számításaink szerint még két hasonló pályázatra lenne szükségünk ahhoz, hogy korszerűsíteni tudjuk az összes utcát

– mondta Homorószentmárton község polgármestere.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!