Késik a bérek folyósítása

Késik a bérek folyósítása a Székelyudvarhelyi Városi Művelődési Ház alkalmazottjai számára, ugyanis az intézményvezető nem írta alá a szükséges dokumentumokat, mert a városháza humánerőforrás-osztályának döntése nyomán csökkent intézményvezetői juttatása. Ez utóbbi intézkedést jogszabály írta elő – tájékoztattak a Városházán.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 1 perc
Késik a bérek folyósítása
Fotó: Hodgyai István

Júniustól hatályosak a közalkalmazottak bérezésére vonatkozó 2017/153-as számú törvényt módosító előírások, ezek alapján újraszámolták a városi önkormányzat alárendeltségébe tartozó kulturális intézmények vezetőinek bér jellegű juttatásait – közölte érdeklődésünkre Gálfi Árpád polgármester. 
Mint mondta, minden intézményvezetővel személyesen is közölték a módosítást, e találkozókon a Művelődési Ház igazgatóján kívül mindenki tudomásul vette és elfogadta az intézkedést, esetében csökkent a havi juttatás mértéke. A polgármester szerint postán is eljuttatták a bérek újraszámolására vonatkozó dokumentumokat az érintett intézményeknek, ám a Művelődési Ház vezetője azt nem adta át a főkönyvelőnek, aki nem tudta folyósítani a kiigazított béreket. A Művelődési Ház főkönyvelője megerősítette a polgármester által elmondottakat, Simon Mária Tímea igazgató nem kívánt nyilatkozni a kérdésben.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!