Hirdetés

Járda és szennyvízhálózat épül

Gyalogjárót építenek Szent­­ábrahámon Hargita Megye Tanácsának járdaépítési projektje keretében, a szennyvízhálózat bővítését idén kívánják befejezni.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Járda és szennyvízhálózat épül
Szerződéskötés Fotó: Szentábrahám PH

Járdaépítésre készülnek Szentábrahám községben. Mint Simó Dezső-Szabolcs polgármester lapunkkal közölte, Hargita Megye Tanácsának járdaépítési programja révén végzik el a munkát.

– A községházától Ma­gyar­andrásfalva irányába nincs járda, a gyalogosok az úttesten közlekednek, ezért volt szükség nagyobb hangsúlyt fektetni a közlekedők biztonságára

– emlékeztetett az elöljáró, megjegyezve, hogy egy kilométer hosszúságban, az út bal oldalán épül térkővel burkolt járda a magyarandrásfalvi kijáratig, vízelvezető árokkal és bejárókkal.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A beruházás költségvetése megközelítőleg kétmillió lej, amit fele-fele arányban finanszíroz Szentábrahám község önkormányzata és Hargita Megye Tanácsa, ám némi pluszköltség hárul még a kedvezményezett község önkormányzatára, ugyanis az előtanulmány és a kivitelezési terv elkészítésének költsége is a helyi önkormányzatot terheli. A kivitelezést a napokban elkezdik.
A szennyvízhálózat bővítését és korszerűsítését célzó projekt is megvalósul a községben, az Anghel Saligny országos programban nyert támogatást az önkormányzat, négy településen – Csekefalván, Szent­ábrahámon, Ma­gyar­andrás­falván és Gagyban – kívánják mielőbb üzembe helyezni a rendszert. 
A pályázat része a hálózat bővítése, korszerűsítése, szivattyúházak telepítése és a teljes rendszer automatizálása. A beruházás költségvetése közel tizenkétmillió lej. A tervek szerint idén elvégeznek minden földmunkát az érintett településeken, majd jövőre hozzálátnak az utcák aszfaltozásához.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!