Hirdetés

Iránytű a pályaválasztásban

Jól használható online segédanyag készült el egy Erasmus+ program részeként, amely segítséget nyújt mindazon pedagógusoknak, ifjúsági szakembereknek, akik szívügyüknek érzik a fiatalok szakmai útkeresésének szakszerű támogatását. A munkában a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház, a Harghita Business Center is részt vett.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 4 perc
Iránytű a pályaválasztásban
Közös ügy, közös gondolkodás. Udvarhelyen az Iránytűn dolgozó csapat. Fotó: HBC

Novemberben zárult az Iránytű elnevezésű Erasmus+ projekt, amely három ország – Magyarország, Románia, Szlovákia – három szervezetének részvételével valósult meg ebben az évben. A békéscsabai Játszótér Közhasznú Alapítvány, a komáromi TANDEM n.o. mellett Romániából a székelyudvarhelyi Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház (HBC) kapcsolódott be a programba, amelynek célja egy átfogó, a 13–30 év közötti korosztállyal foglalkozó szakemberek munkáját támogató kiadvány létrehozása volt. Az Iránytű nevet viselő online módszertani gyűjtemény a partnerszervezetek szakmai tapasztalatát alapul véve olyan, fiatalokat érintő témakört foglal össze, mint pályaorientáció, munkakeresés és vállalkozóvá válás.

HBC
– Mindhárom szervezet azt képviselte ebben a közös munkában, ami az ő fő missziója. Mi azt gondoltuk, hogy a vállalkozóvá válás témájában rendelkezünk már annyi tapasztalattal és tudással, amit hasznos lehet megosztani másokkal – közölte Szakács-Paál István, a HBC menedzsere.
A partnerszervezetek ebben az évben ellátogattak egymáshoz, hogy megismerkedjenek a helyi körülményekkel, jó gyakorlatokat gyűjtsenek, és közben folyamatosan dolgozzanak a kiadvány három fejezetén, szerveztek online konferenciát és Székelyudvarhelyen is bemutatták már a projekt eredményét, az Iránytűt. Szakács-Paál azt mondta, hogy igény esetén szerveznek még bemutatót. A módszertani gyűjtemény elérhető a www.jatszoteralapitvany.hu/iranytu oldalon. Az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ programban a három partnerszervezet összesen harmincezer euró támogatásban részesült.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!