Hirdetés

Hat településen aszfaltoznak

Az utcák korszerűsítése zajlik Farkaslaka község több településén. Székely­pál­fal­ván már a tavaly nyáron elkezdődött a munka, és néhány szakaszra már aszfalt is került azóta, a községközpontban pedig több kisebb, eddig még csak kövezett utcában dolgoznak párhuzamosan.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 4 perc
Hat településen aszfaltoznak
Térkővel burkolják a községközpont utcáit. Szilárd lépések Fotó: Hadnagy Éva

Jelentősen növekszik az aszfaltozott, korszerűsített útszakaszok száma Far­kas­la­ka községben: hat településen burkolják az eddig le nem aszfaltozott utcákat. Két sikeres pályázatnak köszönhetően valósulhat meg a beruházás, amelyre az Anghel Saligny programból nyert támogatást az önkormányzat. Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere elmondta, a Firtosváralja, Székelypálfalva utcáinak korszerűsítését célzó pályázat értéke megközelíti a 8 millió lejt és közel 5 km szakaszt foglal magába. A község ezen két településén eddig egyáltalán nem volt aszfalt, az áthaladó megyei út korszerűsítése is folyamatban van jelenleg, éppen ezért igen fontos ez a beruházás a helyi lakosoknak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A tavaly nyáron már elkezdték a munkát Szé­kely­pálfalván, és néhány utcára azóta már aszfalt is került, Firtosváralján pedig jelenleg a födött vízelvezető árkok ásásával dolgoznak. 
Farkaslaka, Székelyszent­lélek, Bogárfalva és Nyikó­ma­lomfalva eddig le nem aszfaltozott utcáit is korszerűsítik egy másik pályázatnak köszönhetően, erre a projektre 15 millió lejt sikerült elnyerniük. A programnak köszönhetően több mint 10 kilométeres szakaszt modernizálnak. Az elmúlt ősszel zajlott a közbeszerzési eljárás erre a projektre, és tavasszal neki is tudott kezdeni a kivitelező a munkának. Jelenleg Farkaslaka több utcájában párhuzamosan dolgoznak, de van olyan szakasz is, ahol már befejezték a munkát. Az aszfalt helyett a községközpont utcáit térkő borítja majd. 

Hadnagy Éva

– Praktikusabbnak véltük a térkövet, hiszen ha bármi probléma adódik, csak felszedik, javítják a hibát és ugyanúgy visszarakják, nem kell feltörni és foldozni, mint az aszfaltot, ugyanakkor tovább tart a kopórétege, nem utolsósorban pedig az ára sem több, mint az aszfaltnak

- indokolta Kovács Lehel polgármester. 
A korszerűsítési munkálatok befejezésére két év áll a kivitelező cégek rendelkezésére.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!