Hirdetés

Harmadjára is beszakadt az út

Bosszúságot okoz a települések lakóinak, Farkaslaka község önkormányzatának pedig fejtörést, hogy már harmadjára is beszakadt a DC 35-ös jelzésű községi út. A problémát ideiglenesen orvosolták, ám tartós megoldásra lenne szükség. Anyagiak hiányában erre azonban még várni kell.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Harmadjára is beszakadt az út
Mozgó talaj. Tartós megoldást sürgetnek Fotó: Hadnagy Éva

Közel tíz éve borítja asz­falt­sző­nyeg a Far­kas­laka községbeli DC 35-ös jelzésű utat, amely Kecseten és Kisfaludon halad át. Hat éven át nem volt semmi gond vele, ám három évvel ezelőtt váratlanul repedések jelentek meg az úttesten és beszakadt az útfelület egy része. Az utat saját forrásaiból igyekezett megjavítani az önkormányzat, ám hatékony megoldást nem találtak, azóta minden évben beszakad az út. Legutóbb március közepén omlott be az úttest egy része, egyik napról a másikra.
Kovács Lehel polgármester elmondta, tartós megoldásra lenne szükség, ám ezt saját erőből nem tudja megvalósítani az önkormányzat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Hat évig semmi baj nem volt, s akkor egyik napról a másikra megtörtént a baj. Nem tudjuk, mi az oka, ezért komoly felmérésekre, vizsgálatokra lenne szükség, szakvéleményezésre, hogy miként lehetne megállítani. Az első alkalom után teljesen újraalapoztuk a szakaszt, de következő évben, majd idén is újra beszakadt

– méltatlankodott a polgármester, megjegyezve, hogy már három alkalommal hívták ki a helyszínre a katasztrófavédelmi bizottságot, háromszor igényeltek a kormány tartalékalapjából támogatást, de mindeddig nem kaptak segítséget.

Hadnagy Éva
Az önkormányzat saját erőből folyamatosan végzi a karbantartást, hogy biztosítsa a falvak lakói számára az átjárást a problémás 55 méteres szakaszon, a legutóbbi szakadást követően is kaviccsal szórták meg a felületet.

– Jelenleg csupán ennyi telik tőlünk, de minden erőnkkel próbálunk pénzügyi alapokat találni, hogy tartós megoldás születhessen, és helyén maradjon az útszakasz

– közölte az elöljáró.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!