Dolgoznak, ameddig az idő engedi

Vannak szakaszok, amelyeket befejeztek, máshol az út alapozása zajlik, de folyamatosan dolgoznak az utcák korszerűsítésén Farkaslaka községben. Közel húsz kilométerrel gyarapodik így az aszfaltozott utcák hossza.

Hadnagy Éva
Dolgoznak, ameddig az idő engedi
Elkészült az utca. Járdát is építenek, ahol lehet Fotó: Hadnagy Éva

A tavasz beállta után kezdték, és jelenleg is javában zajlik az utcák korszerűsítése Farkaslaka község településein. Jelenleg öt faluban folyik a munka párhuzamosan. A községközpontban több utcát befejeztek már, a többi településen pedig a födött vízelvezető árkok és az út alapozását végzik.
Kovács Lehel, Farkaslaka község vezetője elmondta, a munkálatokat az Anghel Saligny programból nyert két sikeres pályázatnak köszönhetően tudják megvalósítani. Az egyik, közel 8 millió lejes beruházás Székelypálfalva és Firtosváralja utcáira vonatkozik, ezekben a falvakban egyáltalán nem volt aszfalt mindeddig.

Dolgoznak, ameddig az idő engedi
– Pálfalva több utcájára rákerült már az első réteg aszfalt, a többiben az útalapozás folyik, hogy azokra is még idén leteríthessük az aszfaltot – vázolta az elöljáró. – Váralján még nem sikerült aszfaltozni, ott az elmúlt hónapokban a vízelvezető árkok építésén, a betonmunkák elvégzésén dolgoztak, elkészültek az átereszek és jelenleg alapozzák az utat.
Farkaslaka, Székelyszentlélek, Bogárfalva és Nyikó­malomfalva eddig le nem aszfaltozott utcáit is korszerűsítik sorra, erre 15 millió lejt sikerült elnyerniük. Farkaslakán az utcák burkolását térkővel végezték, annak praktikussága miatt. Ahol az utcák szélessége megengedi, ott járdát is építenek. Amennyiben elkészülnek, Farkaslaka utcái száz százalékban aszfalttal borítottak. A munkálatok a tervek szerint egészen a tél beálltáig folytatódnak.
– Bízunk benne, hogy a minisztérium folyósítja az elszámolásainkra az összegeket, és így mi is tudunk fizetni a kivitelezőnek, hogy zavartanul folyhasson a munka. Szeptemberben kaptunk pénzt, de még mindig vannak kifizetetlen elszámolásaink – részletezte a polgármester, hozzáfűzve, hogy a munkálatokat, amelyek során összesen harminchat utca újul meg a községben, 2025 végéig kell befejezni. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!