Hirdetés

Főszerepben a máréfalvi önkéntes tűzoltók

Egész napos programmal várják az önkéntes tűzoltók a szakma iránt érdeklődőket – és nem csak – szombaton a Cekend-tetőn, ahol hatodik alkalommal szervez tűzoltónapokat a máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Vetélkedők, erőpróbák, látványos bemutatók, este pedig koncertek várják a résztvevőket.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 4 perc
Főszerepben a máréfalvi önkéntes tűzoltók
Bemutatók és jó hangulat. Várják az érdeklődőket Fotó: Forrás ÖTE

A máréfalvi Forrás Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2016-ban alakult meg és 2018-ig épült, formálódott a csapat, amelyre bármikor számíthatnak szükség esetén a település és a környék lakói.

Gyarapodó eszköztár

Jelenleg 26 aktív, bevethető tagja van az alakulatnak, akik minden adandó alkalmat kihasználnak tudásuk, eszköztáruk bővítésére. László Szilárd, a Forrás egyesület elnöke elmondta, évente több alkalommal kérik a segítségüket, de az elmúlt években arra is volt már példa, hogy Magyarországon volt bevetésük, ahol viharkárok elhárításában segédkeztek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Folyamatosan tanulnak

Képzésekre járnak, hogy gyarapítsák tudásukat, és különböző mentési technikákat sajátítsanak el, de a pályázati lehetőségeket is igyekeznek kihasználni. Jelenleg egy nagy tűzoltóautóval rendelkeznek, és egy kisbusz is a rendelkezésükre áll, illetve új tűzoltószertár épül az önkormányzat jóvoltából.
Az egyesület már hatodik éve szervez tűzoltónapokat, partnerségben a helyi önkormányzattal, ez alkalommal a más alakulatokkal való találkozás, erőpróbákon való megmérettetés, kapcsolatépítés és jó gyakorlatok elsajátítása mellett a szórakozásra, feltöltődésre is jut elegendő idő az egész közösség számára. Az idei rendezvényt június 22-én tartják.

Tömlő és szivattyú

Négy évig a falu sportpályája adott otthont az eseménynek, tavaly és így idén is a Cekend-tetőn szerveik meg a nagyszabású rendezvényt. László Szilárd elmondta, főleg udvarhelyszéki alakulatokat várnak, több mint száz résztvevőre számítanak, de magyarországi vendégeik is lesznek.

– Szombat reggel 9 órakor a tűzoltóautók a polgármesteri hivatal előtt sorakoznak, onnan kivonulunk a Cekend-tetőre. Ez igen látványos mozzanata a rendezvénynek

– közölte az egyesület elnöke.
A hivatalos megnyitó után a résztvevő tűzoltóalakulatok megmérettetése, erőpróbái következnek különböző vetélkedőkön, de átadják a Hargita Megye Tanácsa pályázatán nyert összegből vásárolt felszereléseket is. Idén tömlők és elektromos szivattyúk vásárlására hétezer lejt nyertek.

Szabadidős programok

A bemutatókat szabadidős programok követik, főzőversenyen mérik össze tudásukat, este koncertek várják az érdeklődőket. Előbb az AntiStress, majd az Ossian lép színpadra.

– Tavaly is az Ossian zenekart hívtuk el, és nagy sikerük volt, nagyon sokan eljöttek, és számtalan pozitív visszajelzést kaptunk, ezért úgy döntöttünk, idén is őket kérjük fel

– tájékoztatott László Szilárd.
A szabadtéri koncertre belépőket a helyszínen lehet váltani.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!