Eltűnt egy személy a zetelaki gátnál, a hatóságok nagy erőkkel keresik

Jelenleg is folyik a kutatás egy személy után a zetelaki gátnál, aki lehet, hogy a vízbe fulladt.

Eltűnt egy személy a zetelaki gátnál, a hatóságok nagy erőkkel keresik
Fotó: ISU

A helyszínre három esetjármű érkezett a székelyudvarhelyi tűzoltóságtól, köztük egy tűzoltóautó, egy csónak és a rohammentő-szolgálat (SMURD) mentőautója. Emellett kiszállt a megyei mentőszolgálat orvosos mentője is, valamint a hegyimentők. A zetelaki önkétes tűzoltókat is riasztották, a mentési műveletek aktívan zajlanak – tájékoztatott péntek este fél kilenckor Andreea Mirică, a Hargita megyei tűzoltóság helyettes szóvivője.

A tájékoztatás szerint a 24 éves fiatalember a gátnál nyaralt, úszni ment, de nem tért vissza. A helyszínre búvárok is érkeztek.

FRISSÍTÉS: Az eltűnt személy keresését pénteken éjfélkor abbahagyták, a mentőcsapatok szombat reggeltől folytatták a munkát – közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem.  Az eltűnt személyt egyelőre nem találták meg – tették hozzá.

FRISSITÉS 2.: Továbbra sem találják a zetelaki gátnál eltűnt férfit. A keresést 14 órától közösen folytatják a székelyudvarhelyi katonai tűzoltók, mentőcsónakkal és egy beavatkozó speciális járművel, illetve a rohammentő-szolgálat (SMURD) egy mentőautóval, valamint a Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának búvárai – számolt be a Hargita megyei katasztrófavédelem. Fekete Örst, a hegyimentő közszolgálat vezetőjét telefonon kerestük a mentési akció részletei miatt, ám hívásunk idején épp a helyszínre tartottak. Részletes tájékoztatást későbbre ígért. 

Frissítés 3.: A Special Rescue team – Szentegyháza – Különleges mentőcsapat búvárai az este és most is a helyszínen vannak, keresik az eltűnt férfit, a többi hivatalos szervvel együtt. Amint a csapat egyik tagjától megtudtuk: 14 órától három búvár keresi a fiatal férfit a vízben, mindeddig eredménytelenül. A búvárokat két személy segíti a mentőcsónakból.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!