Hirdetés

Élményekkel teli napot kínálnak

Élettel telik meg a múzeum ma Székelykeresztúron. Kulturális előadásokkal, ki­állí­tásokkal, koncertekkel, in­teraktív gyermekprogramok­kal és még sok más érdekességgel várják a látogatókat.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Élményekkel teli napot kínálnak
Fotó: Molnár István Múzeum

A székelykeresztúri Dr. Molnár István Múzeumban ma déltől egészen késő éjszakáig várják a látogatókat a Múzeumok éjszakája rendezvényre. Idén tizenharmadik alkalommal szervezik meg a közkedvelt eseményt, amely minden évben nagy tömegeket mozgat meg. Sándor-Zsigmond Ibolya, az intézmény vezetője elmondta, Székelykeresztúron ragaszkodnak, ahhoz, hogy június közepén szervezzék meg a rendezvényt, így „a közön van” a május végén tartott román múzeumok éjszakája és a magyarországi, európai gyakorlat szerint esemény között, amelyet rendszerint június végén, Szent Iván éjszakájához legközelebb eső hétvégén tartanak.
– Azért szeretjük ezt az időpontot, mert már itt van a tanév vége, de a gyermekek még nincsenek vakáción, így szervezetten, osztályokkal tudnak részt venni a rendezvényeinken, foglalkozásainkon. Ez az időpont nekünk bevált, és ezután is ehhez ragaszkodunk – indokolta az időpontválasztást az igazgató.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Minden évben készülnek néhány újdonsággal, de a jól bejáratott programjaikat ezúttal is megtartották. Tizenkettőkor nyílnak a kapuk, ezt követően főleg gyermekeknek szóló programok következnek, illetve Györgyi Attila magángyűjtő katonai jelvények és kitüntetések kiállítását láthatják az érdeklődők. Délután 5 órától Rajzórák címmel nyílik kiállítás.
– Két iskola diákjainak rajzórákon készült alkotásai lesznek láthatóak, több mint háromszáz mű. Nagyon színvonalas anyag és igazán meglepő volt számomra is a végeredmény. Ez az egyik újdonságunk. Ezt a kiállítást egész nyáron meg lehet majd tekinteni – tette hozzá. 
Mindezek mellett kulturális műsorokkal is készülnek, fellépnek a helyi néptánccsoportok, a Forgórózsák és a Mákvirágok, a Polgári Fúvószenekar 1895, este pedig közös szabadtéri éneklésre és gitárestre kerül sor.
– Ez talán a legnépszerűbb rendezvény, amelyre mindig nagyon sokan jönnek. Tavaly annyira sokan voltunk, hogy alig fértünk az udvaron. A szervezők bíznak a jó időben és várják a látogatókat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!