Hirdetés

Dinamikus aktivitás jellemzi a megyét

Hargita megyében tájékozódtak a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) munkatársai hétfőn. A Székelyudvarhelyt, Homoródfürdőt, Balánbányát érintő helyszíni szemle után az ügynökség vezérigazgatója úgy értékelte, hogy érdemes folytatni az együttműködést és a megyénkben már elkezdett beruházásokat.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Dinamikus aktivitás jellemzi a megyét
Fotó: Létai Tibor

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség küldöttsége hétfőn meglátogatta a székelyudvarhelyi inkubátorházat, megtekintették a homoródfürdői ifjúsági tábor villáit, és a hamarosan elkészülő balánbányai inkubátorháznál is jártak. Az egész napos terepmunkát követően sajtótájékoztatón ismertették a részleteket a záruló és az új finanszírozási ciklusról, valamint a Hargita megyei fejlesztésekről.

– A statisztikák szerint dobogós helyen vagyunk a leadott pályázatok tekintetében, lassan, de biztosan haladunk előre és diverzifikáltan próbáljuk elhozni az EU-s forrásokat, hogy minél több beruházás megvalósuljon megyénkben – mondta Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette: a megyei tanács részéről nagyjából hetente benyújtanak egy-egy európai uniós pályázatot, amelyek nagy része sikeres. A lehívott összegeknek köszönhetően egyaránt fejlesztenek a gazdaság, a turizmus, az egészségügy, az oktatás, valamint az infrastuktúra területén.

Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) vezérigazgatója méltatta az együttműködést, hangsúlyozva, hogy Hargita megyében az aktivitás dinamikus, mindenféle téren, ami fontos, mert a beruházóknak elsősorban infrastruktúrát kell biztosítani.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!