Hirdetés

Csíkszereda már befejezett beruházásairól és a következő időszak prioritásairól tárgyaltak

A megvalósult és a folyamatban lévő csíkszeredai beruházásokról tartott közös sajtótájékoztatót kedden Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) vezérigazgatója, valamint Korodi Attila polgármester. Mindketten egyetértetek abban, hogy a város gazdasági és kulturális feljődése szempontjából rendkívül fontosak a lezárult és folyamatban lévő projektek.

Létai Tibor
Csíkszereda már befejezett beruházásairól és a következő időszak prioritásairól tárgyaltak
Fotó: Korodi Attila/Facebook

 A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség küldöttsége meglátogatta a város eddig megvalósult három lényeges beruházását: a Ligat hidat, a buszpályaudvart és a sportparkot. A létesítményekről elismerően nyilatkoztak. A találkozó alkalmával a felek átbeszélték a fontos szakmai problémákat, a további finanszírozási lehetőségeket. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Korodi Attila a többi között kiemelte: az elmúlt időszakban a lehető leghasznosabban igyekeztek kihasználni az európai pénzalapokat tömbházszigetelés, műemlék épületek felújítása, oktatási területen a duális képzés, infrastruktúra-fejlesztés stb. terén. A tavaly rekordévet zárt a város a beruházások szempontjából. 135 millió lejre fizettek ki különböző beruházási projektekben számlákat, de ez az elkövetkező években folytatódni fog.

Korodi Attila/Facebook

Mindez komoly alapot ad a város fejlesztési stratégiájához, a gazdaság-, az oktatás-, a kulturális és sportinfrastruktúra fejlesztéséhez. Elengedhetetlen szempont volt, hogy minél több ágazatban legyenek olyan erőforrások, amelyek által a város fejlődni tud. 

Megtudtuk, hogy az ipari park kérdése volt az egyeztetések egyik fő témája. Miként lehet úgy időt spórolni, hogy a más megyeszékhelyekkel szembeni lemaradást kompenzálni lehessen.

Célként elhangzott, hogy a pályázati pénzek bevonásával a gazdasági növekedést kívánják megerősíteni, hogy minél több és minél jobban megfizetett minőségi munkahely legyen Csíkszeredában és a metropoliszövezetben. Többszereplős gazdaságra van szükség, több vállalkozást kell bevonzani a térségbe.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!