Hirdetés

Bérletárusítás az új évadra

Összeállt a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház új évadjának kínálata, a bérletek árusítását is elkezdték. Bár az árak nem változtak, azért van újdonság ezen a téren is, akárcsak abban, hogy új helyszíneken zajlanak majd az előadások.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bérletárusítás az új évadra
Parasztoperával Kisvárdára Fotó: Tomcsa Sándor Színház/Fb

Négy saját produkció, közöttük két nagytermi és két stúdióelőadás, több vendégelőadás szerepel a székelyudvarhelyi teátrum 2024–2025-ös évadjának programjában. William Shakespeare Athéni Timonját Zakariás Zalán, Peter Schaffer Black Comedy darabját Mohácsi János állítja színpadra, stúdió­ban pedig a közönség megtekintheti majd Franz Kafka A per című művének színpadi adaptációját, és Székely Csaba Feltámadunk című drámáját. Vendégelőadásként az Udvarhely Néptáncműhely Barokk balladáját, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Iráni konferencia című produkcióját, illetve a Csíki Játékszín Utazás a koponyám körül című nagyszínpadi előadását kínálják a nézőknek. Lesz több gyermekelődás, és több mint tíz, a közönség által kedvelt produkció marad továbbra is műsoron.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Tegnap el is indították a háromlépcsős bérletárusítást – tudtuk meg Gagyi Katinkától, a színház PR-referensétől. Maradnak a megszokott bérletházak, és az új évadban sem a jegyek, sem a bérletek nem drágulnak. Újdonság viszont, hogy a kedvezményes időszakokban csak bizonyos számú bérletet adnak el, például az első „lépcsőben”, amikor a legolcsóbban lehet hozzájutni a belépőkhöz, azaz június 17. és július 15. között bérletházanként mindössze 50 bérletet adnak el, a második szakaszban pedig 75-öt.

– Érdemes igyekezni, amíg a készlet tart

– jegyezte meg Gagyi Katinka.
A legnagyobb változás az új évadban a színház költözése lesz. Elkezdődik ugyanis a Művelődési Ház energetikai korszerűsítése, emiatt valószínűleg a nagyszínpadi előadásokat a Stúdió moziban, a stúdiókat pedig a Siculus Ifjúsági Házban bonyolítják majd le, de a DráMa kortárs színházi találkozó még a megszokott helyszínen zajlik – közölte a PR-referens.
Egyébként pénteken kezdődik a Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválja, amelynek idei díszvendége a 25 éves Tomcsa Sándor Színház, az ottani közönségnek is levetítik a Felvonásokon át az idő címmel a teátrum elmúlt 25 évéről készült dokumentumfilmet. Versenyben Pintér Béla Parasztoperájával (az Udvarhely Néptáncműhellyel közös produkció) lép fel az udvarhelyi társulat a magyarországi seregszemlén, illetve bemutatják az Öreg király hagyatéka című bábjátékot is – közölte Gagyi Katinka.
A függönyt június 28-án húzzák le végleg a székelyudvarhelyi teátrumnál, egy kötetlen évadzáró piknikkel, amit a városi parkban rendeznek meg.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!