Barátságkupán a jövő bajnokai

Családias hangulatban, barátságos környezetben zajlott szombaton a II. Táltos Barátság Kupa. Közel százan álltak rajthoz a különböző versenyeken, hogy összemérjék tudásukat.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 1 perc
Barátságkupán a jövő bajnokai
Bemutatkozási, tapaszlatszerzési lehetőség Fotó: Hadnagy Éva

Második alkalommal szervezte meg a Táltos Barátság Kupát Homoródszentpálon a Nagy-Homoród menti Táltos Lovasudvar.  Az Udvarhelyszéken működő lovardák mellett Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Régenből, Mezőpanitról és Körtvélyfájáról is érkeztek résztvevők, hogy családias hangulatban, barátságos körülmények között bemutassák és összemérjék tudásukat tagjaik a legkisebbektől egészen a felnőttekig. Hegyi Csaba, a Táltos Lovasudvar vezetője elmondta, a tavalyi sikeres rendezvény után döntöttek úgy, hogy idén is belevágnak a szervezésbe és lehetőséget biztosítanak a távolabbi lovardáknak is.

– A rendezvény célja, ahogy a neve is tükrözi, nem a versengés, hanem az, hogy bemutathassák tudásukat a résztvevők, akkor is, ha csak nemrég kezdték a lovaglást, ezzel pedig növeljük az önbizalmukat és egyfajta löketet adjunk a folytatáshoz. Egyébként nagyon jó látni ennyi tehetséges, elszánt gyermeket, fiatalt – fogalmazott a házigazda.

Barátságkupán a jövő bajnokai

Az egész napos rendezvény során 87-en álltak rajthoz, ügyességi versenyen, díjlovaglásban és díjugratásban egyaránt. Utóbbiban két méretben, 50 cm és 70 cm magas akadályokból álló pályán is bizonyíthatták rátermettségüket. A versenyzőknek a legrövidebb idő alatt, lehetőleg hibapont nélkül kellett teljesíteniük a kilenc akadályból álló pályát. A rendezvényen ugyanakkor bemutatkozott a Szent László Sportegyesület Kis kaszkadőrök, lódarazsak csapata, akik mutatványaikkal ejtették ámulatba a nézőket, illetve a lovas terápiás foglalkozásokból is kaphattak ízelítőt egy bemutató által az érdeklődők. Természetesen a jutalmazás sem maradt el, érmek és serlegek sokaságát osztották ki a nap végén, de minden csapat elismerésben részesült. Az eseményt Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is támogatta.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!