Hirdetés

Aszfaltoztak és korszerűsítik a közvilágítást

Elkészült két utca aszfaltozása Szent­ábrahámon, továbbá megújul a községben a közvilágítás, amitől a település közbiztonságának növekedését várja a helyi önkormányzat.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Aszfaltoztak és korszerűsítik a közvilágítást
Elkészült a László és az Alszeg utca Fotó: Szentábrahám polgármesteri hivatala

Két utca aszfaltozását fejezték be Szentáb­rahám községben az elmúlt hónapban, ezek költségét az önkormányzat saját forrásból fedezte – tájékoztatott Simó Dezső-Szabolcs, Szentábrahám polgármestere. Az aszfaltozást májusban kezdték el a községközpontban, az Alszeg és a László utcákban, ezek felújítása sürgős volt, ugyanis a László utcából nagyon nehéz volt a kijárás az út állapota miatt, míg az Alszeg utca az egyik legforgalmasabb utcája a településnek. A kivitelező mindkét utcában leterítette az aszfaltszőnyeget, elkészültek a betonsáncok és a bejárók is, így ezek az útszakaszok már használatók.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az Országos Vidékfejlesztési Programban (PNDR) további 4 kilométernyi utca aszfaltozására nyertek támogatást, erre a napokban fogják aláírni a finanszírozási szerződést, majd a tervezést és közbeszerzést követően, várhatóan jövőben kezdődhet el a kivitelezés. Az aszfaltozás a község négy települését érinti majd, Csekefalván hét, Szentábrahámon öt, Gagyban és Magyarandrásfalván három-három utcában épül új út, járda, sánc és beálló. Korszerűsítik a közvilágítást is a községben: a Környezetvédelmi Alap (AFM) két pályázati támogatásának köszönthetően első ütemben a községi utcákban szerelték fel az új lámpatesteket minden póznára, a második projekt során a kivitelező cég a megyei út mentén a LED-es lámpatestek felszerelésével és az automatizálással folytatja a munkát, intelligens rendszert épít ki. Az energiahatékonyság mellett fontos szempont volt a községvezetés számára a közbiztonság növelése. A beruházás értéke közel kétmillió lej, közölte Simó Dezső-Szabolcs polgármester.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!